Σύγχρονη γυναίκα: Πώς να παραμείνεις στη φόρμα που επιθυμείς χωρίς εκπτώσεις στους πολλούς ρόλους που καλείσαι να διαχειριστείς

Tips

Ζούμε σε μια σύγχρονη πραγματικότητα ,προκλητική στην διαχείριση της, που σε κάνει νιώθεις πως ό,τι και να κάνεις δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

Η μέρα πλέον δεν φτάνει, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και μέσα σε όλο αυτό προστέθηκαν και απρόβλεπτες συνθήκες οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις σε χρόνους , ελάχιστα περιθώρια για μια ουσιαστικά ποιοτική ζωή και την πιθανότητα να μπορούν να γίνουν έστω τα στοιχειώδη σωστά να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Ειδικά για εμάς τις γυναίκες που καλούμαστε να διαδραματίσουμε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, μητέρας, επαγγελματία, συντρόφου και φίλης το ενδεχόμενο να μπορέσουμε να φροντίσουμε σωστά τον εαυτό μας φαντάζει ανέφικτο.

Κι όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ , οφείλουμε να φροντίσουμε τους εαυτούς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άλλωστε κατά βάθος, ξέρουμε πολύ καλά πως από εμάς εξαρτώνται και τόσοι άλλοι στην καθημερινότητα μας, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη να φροντίσουμε πρώτα εμάς για να μπορέσουμε στην συνέχεια να φροντίσουμε και όλους τους άλλους.

Είναι λοιπόν μεγάλη ανάγκη να βρούμε λύσεις για να παραμένουμε υγιείς και σε φόρμα σε κάθε συνθήκη που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Θα μοιραστώ μαζί σας μια σειρά από tips που βοηθούν να ανταπεξερχόμαστε στην σύγχρονη καθημερινότητα θωρακίζοντας και προστατεύοντας τον οργανισμό και την σωματική και ψυχική μας υγεία:

  1. Εστιάστε στο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα με συνήθειες που σας φτιάχνουν την διάθεση και σας αποφορτίζουν. Προγραμματίστε πχ. να βλέπετε μια φορά την εβδομάδα και ένα διαφορετικό αγαπημένο πρόσωπο για μια ώρα. Η επαφή με αγαπημένα πρόσωπα μας βοηθάει να αποβάλλουμε το στρες της καθημερινότητας και να αλλάξουμε παραστάσεις
  2. Πίνετε πολύ νερό: Μια συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση για ενήλικες είναι το 1,5 λίτρο κατ’ελάχιστο. Η σωστή ενυδάτωση μας δίνει ενέργεια βοηθάει στην διαύγεια του νου την διατήρηση της επιδερμίδας σε υγιή επίπεδα και βοηθάει τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά. Ο περισσότερος κόσμος παραμελεί την ενυδάτωση με αποτέλεσμα να έχει συχνά εντός της ημέρας κόπωση , αδυναμία και περιορισμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Σε περίπτωση που ξεχνιέστε ενώ η πρόθεσή σας είναι να ενυδατώνεστε σωστά, έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από applications που βοηθούν να καταμετράς την κατανάλωση νερού και φροντίζουν να στο υπενθυμίζουν όταν το αμελείς.
  3. Μετά την επίδραση του νερού ο ύπνος είναι η σημαντικότερη λειτουργία του οργανισμού που βοηθάει σε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται κατ’ ελάχιστο 7 ώρες ανά ημέρα. Οι περισσότερες παγκόσμιες μελέτες τονίζουν ότι ο ποιοτικός ύπνος επιτυγχάνεται όσο περισσότερο κοιμηθεί ένας οργανισμός μεταξύ 22:00-02:00. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία στην διαχείριση του ύπνου σας συμβουλευτείτε έναν ειδικό να σας βοηθήσει να το βελτιώσετε. Ο ύπνος πέρα από καταλυτικός στην ρύθμιση του μεταβολισμού και των καύσεων είναι και μια από τις βασικότερες αιτίες που επηρεάζουν την ψυχική και σωματική υγεία ενός οργανισμού. Επενδύστε σε έναν καλό 7ωρο ύπνο που θα βοηθήσει να έχετε την απαραίτητη ενέργεια και διαύγεια στην καθημερινότητα σας.
  4. Μην παραλείπετε ποτέ την άσκηση. Δημιουργήστε χρόνο έστω και μισή ώρα μέσα στην μέρα σας ακόμα και αν είναι μόνο για μισή ώρα κάθε φορά.Ένας μισάωρος περίπατος 3-4 φορές την εβδομάδα είναι πάντα καλύτερος από το να μην κινηθείτε καθόλου. Εναλλακτικά επιλέξτε να επενδύσετε στην υγεία σας επενδύοντας στο Pilates που είναι η πιο ήπια μορφή άσκησης με τις μικρότερες επιβαρύνσεις και τα μέγιστα οφέλη για την υγεία και την ευεξία σας. Έχοντας αφιερώσει όλη την ενήλικη ζωή μου στο Pilates είχα την ευκαιρία να δω πολλούς ανθρώπους να μεταμορφώνονται μέσα από αυτό. Έαν δεν έχετε την δυνατότητα να αφιερώσετε δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα από 50 λεπτά κάθε φορά μπορείτε πάντα να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τις ειδικά σχεδιασμένες 10λεπτες προπονήσεις μου που είναι πάντα βοηθητικές για όσους έχουν ελάχιστο χρόνο.
  5. Κάντε τακτικά ένα γενικό check up της υγείας σας.  Ο σύγχρονος  τρόπος ζωής γεμάτος κούραση και στρες μπορεί εύκολα να μας στερήσει την επάρκεια ιχνοστοιχείων στον οργανισμό μας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και βελτιώστε με την βοήθεια του τυχόν ανεπάρκειες. Πολλές φορές ένα συμπλήρωμα διατροφής ή μια σημαντική αλλαγή στην διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ενέργεια και ευεξία μας. Το σημαντικότερο όλων είναι να θυμόμαστε πάντα, πως όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητα μας, υπάρχουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που μπορούμε πάντα να κάνουμε που δεν απαιτούν να επενδύσουμε πολύ χρόνο, είναι όμως καταλυτικές στο να στηρίξουν την καθημερινότητα μας για να μπορούμε πάντα να ανταπεξερχόμαστε στις ανάγκες της επιτυχημένα χωρίς να στερούμε χρόνο από κανέναν από τους ρόλους μας. Και πως όσο πιο πολύ φροντίζουμε εμάς σωστά, θα μπορούμε πάντα να φροντίζουμε και όσους μας χρειάζονται.

Μερικές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για όλο το σώμα. Ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις σας, φτάνει να αφιερώσετε 10′ για να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση αλλά και το βάρος σας.

Σε θέση οκλαδόν, φέρνουμε τα χέρια με ελαφρώς λυγισμένους αγκώνες μπροστά από το στήθος.

Εκπνέοντας ανοίγουμε τα χέρια και επαναλαμβάνουμε για 1’.

Παραμένουμε στην ίδια θέση και τεντώνουμε τα δύο χέρια μας στο πλάι.

Εισπνέοντας τα ανεβάζουμε, εκπνέοντας τα κατεβάζουμε. Επαναλαμβάνουμε για 1’.

Σε πλάγια θέση με το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο.

Εισπνέοντας σηκώνουμε το τεντωμένο πόδι, με την μύτη του ποδιού προς τα πάνω ώστε να απελευθερωθεί η άρθρωση. Επαναλαμβάνουμε για 2’ στο κάθε πόδι.

Παραμένουμε ξαπλωμένοι στο πλάι, με το πάνω πόδι τεντωμένο και το κάτω λυγισμένο για να προστατεύει την μέση μας.

Εισπνέοντας λυγίζουμε το πόδι.

Εκπνέοντας τεντώνουμε μπροστά. Επαναλαμβάνουμε για 2’ σε κάθε πόδι.

Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο έδαφος. Χέρια πίσω από τον αυχένα. Το ένα πόδι πατάει στο έδαφος, το άλλο τεντωμένο.

Εκπνέοντας ανεβάζουμε κορμό μαζί με το τεντωμένο μας πόδι. Επαναλαμβάνουμε για 1’ στο κάθε πόδι.

Μάντη Περσάκη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !