Φουρνιστό στήθος κοτόπουλου με λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γεύση αγαπησιάρικη που αρέσει σε όλους… Ένα comfort food χορταστικό και υγιεινό. Τα λαχανικά δένουν αρμονικά και χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά /  Μαρινάρισμα 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Φουρνιστό στήθος κοτόπουλου με λαχανικά

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας

Υλικά για 2 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

ρίγανη

θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Κρέμα βαλσάμικου με αρωματικά ή πορτοκάλι

Αλάτι

Πιπέρι

1 τσίλι, κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κλαράκι δενδρολίβανο

2 φύλλα δάφνης

2 κλαράκια ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το τσίλι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τα στήθη κοτόπουλου γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές. Κάνουμε και ένα ελαφρύ massage να πάει η μαρινάδα παντού.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή απλά λαδώνουμε το ταψί και αραδιάζουμε τα φιλέτα.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και επιλεκτικά ραντίζουμε με ούζο ή κρασί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 – 210οC στη μεσαία σκάλα για 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας λαχανικά ελαφρά βρασμένα ή στον ατμό.

Προτιμάμε μπρόκολο, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών, παντζάρια ή πιπεριές χρωματιστές.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και στο γκριλ του φούρνου μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !