Μια γεύση αγαπησιάρικη που αρέσει σε όλους… Ένα comfort food χορταστικό και υγιεινό. Τα λαχανικά δένουν αρμονικά και χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας.
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Μαρινάρισμα 2 ώρες / Πολύ εύκολο
Φουρνιστό στήθος κοτόπουλου με λαχανικά
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κρέμα βαλσάμικου με αρωματικά ή πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
1 τσίλι, κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κλαράκι δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
2 κλαράκια ρίγανη
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το τσίλι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τα στήθη κοτόπουλου γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές. Κάνουμε και ένα ελαφρύ massage να πάει η μαρινάδα παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή απλά λαδώνουμε το ταψί και αραδιάζουμε τα φιλέτα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και επιλεκτικά ραντίζουμε με ούζο ή κρασί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 – 210οC στη μεσαία σκάλα για 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας λαχανικά ελαφρά βρασμένα ή στον ατμό.
Προτιμάμε μπρόκολο, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών, παντζάρια ή πιπεριές χρωματιστές.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και στο γκριλ του φούρνου μας.