Η βινεγκρέτ είναι γευστική πινελιά που «ανεβάζει» τη σαλάτα μας… Τώρα το καλοκαίρι φτιάχνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα.
Ένας είναι ο τρόπος απλός, γρήγορος και σίγουρος που μάθαμε.
Ανακινούμε την βινεγκρέτ σε ένα σέικερ
Αντί λοιπόν να κατεβάζουμε μπολ και εργαλεία και μετά να χρειάζεται να πλένουμε αρκετά … χρησιμοποιούμε το βολικό σέικερ ή ένα πλαστικό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, για να μην έχουμε ατυχήματα…
Έτσι ακολουθώντας τη συνταγή της γιαγιάς… ή όποια συνταγή μας εξιτάρει και έτοιμη σε δευτερόλεπτα η βινεγκρέτ.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κ.σ. ξύδι δυνατό από κρασί
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα ρίχνουμε όλα στο σέικερ και ανακινούμε δυνατά και έτοιμη σε δευτερόλεπτα η γευστική μας πινελιά για τη σαλάτα…
Και κάτι ακόμα
Μέσα στο σέικερ μπορείτε να διατηρήσετε τη βινεγκρέτ και για την επόμενη ημέρα αυξάνοντας απλά τη δόση.
Την κρατάμε στο ψυγείο, την βγάζουμε, ανακινούμε και περιλούζουμε τη σαλάτα μας.