Όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι…

Tips

Τα μαλλιά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ομορφιάς … χαρακτηρίζουν τον τύπο μας και μας αναδεικνύουν. Πρέπει όμως να τα φροντίζουμε και μαζί μας θα ανακαλύψετε συμβουλές που θα υιοθετήσετε…

Όπως και αν είναι τα μαλλιά σας κοντά, μακριά, λείο, ίσια, κατσαρά μπορούν να ενισχυθούν με την ανάλογη φροντίδα… Όμορφα μαλλιά είναι καταρχήν τα υγιή μαλλιά, που είναι δυνατά, λαμπερά και απαλά. Τα υγιή μαλλιά χτενίζονται και συντηρούνται καλύτερα.

Πως φροντίζουμε καλύτερα τα μαλλιά μας

Για να φροντίσετε τα μαλλιά σας, πρέπει πρώτα να πηγαίνετε τακτικά στο κομμωτήριο για να κόψετε τις άκρες, κάτι που θα εμποδίσει τα μαλλιά σας να φαίνονται στεγνά ή θαμπά. Ο κομμωτής μπορεί να σας συμβουλεύσει να υιοθετήσετε μια coupe ανάλογη με των τύπο των μαλλιών και την μορφολογία προσώπου και σώματος.

Εάν έχετε ίσια μαλλιά, θα πρέπει να επιλέξετε ελαφρές θεραπείες για να αποφύγετε την απώλεια όγκου. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, θα χρειαστεί να επιλέξετε πολύ ενυδατικές θεραπείες για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας σε καλή φόρμα. Τέλος, αν έχετε βαμμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν για να κρατήσει το χρώμα και να μην φροντίσετε καλύτερα τα ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.

Πώς θα έχετε όμορφα μαλλιά με φυσικά προϊόντα;

Εκτός από τα εξειδικευμένα προϊόντα που θα βρείτε στα super markets μπορείτε να κάνετε και εσείς κάποιες θεραπείες με φυσικά προϊόντα στο σπίτι. Θυμηθείτε ότι το καλοκαίρι τα μαλλιά αφυδατώνονται από τον ήλιο και τη θάλασσα και ταλαιπωρούνται περισσότερο.

Οι θεραπείες με μάσκες και έλαια είναι αυτές που τα ενυδατώνουν, τα τονώνουν και είναι εντελώς απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών σας.

Μάσκα με φυτικά έλαια;

Μία φορά την εβδομάδα, απλώνετε ελαιόλαδο ή ένα μείγμα φυτικών ελαίων που αναμειγνύουμε σε πολύ μικρές ποσότητες. Το καλύτερο είναι να έχει το μείγμα θερμοκρασία 30ο C προκειμένου  να διεισδύσει καλύτερα στη τρίχα. Περνάτε μόνον τις άκρες και το μέσο της τρίχας χωρίς να λιπαίνεται το τριχωτό της κεφαλής. Αφήνετε το ελαιόλαδο για 30 λεπτά και λούζετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν που επιλέγετε.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε την μάσκα;

Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή και η ποσότητα πάντα να είναι μικρή.

Πως θα διαλέξουμε το κατάλληλο λάδι;

Η θεραπεία της μάσκας ενυδάτωσης των μαλλιών ταιριάζει σε όλους τους τύπους, απλά ανά περίπτωση μπορούμε να σας συστήσουμε το ανάλογο είδος λαδιού.

Το ελαιόλαδο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών. Αν θέλουμε κάτι πιο εξειδικευμένο επιλέγουμε.

Λάδι καρύδας για φριζαρισμένα μαλλιά, λάδι jojoba για μαλλιά που έχουν ανάγκη τόνωσης και αναγέννησης, αμυγδαλέλαιο για ξηρά μαλλιά και λάδι argan, που βοηθά τα εύθραυστα και πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το συγκεκριμένο λάδι είναι γνωστό και σαν «υγρό χρυσάφι» αφού η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι διπλάσια από αυτή του ελαιολάδου.

Βότανα για τα μαλλιά

Η βοτανοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει για να έχετε όμορφα μαλλια. Η αγιουβερδική ιατρική κυκλοφορεί πολλά σκευάσματα,  αρκεί να ρωτήσετε τους ειδικούς προκειμένου να προμηθευτείτε το κατάλληλο.

Βιταμίνες

Ο δερματολόγος σας είναι εκείνος που θα σας συστήσει τις ανάλογες βιταμίνες που χρειάζεστε και την ανάλογη δοσολογία. Μην προμηθεύεστε βιταμίνες ανεξέλεγκτα ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν πραγματικά

Προσπαθήστε το καλοκαίρι να μειώσετε το σεσουάρ… αυτό είναι το πρώτο που κουράζει τα μαλλιά και η συχνή χρήση τα κάνει αδύναμα…

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και υιοθετήστε χτενίσματα παιχνιδιάρικα που γίνονται εύκολα, κοτσιδάκια, αλογουρά… θα το ευχαριστηθείτε.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !