Τι είναι αυτό που δίνει στο αγαπημένο σας άρωμα μεγάλη διάρκεια;

Tips

To άρωμα αφορά τη διάθεση. Τα όποια συστατικά του κάνουν blending με τις στιγμές. Ναι! Οι στιγμές αναμειγνύονται με τις αισθήσεις. Όταν η φρεσκάδα ενός αρώματος κυριαρχεί τριγύρω σας όλα μοιάζουν πιο εύκολα, πιο όμορφα και πιο διαχειρίσιμα. Κι αυτό είναι μαγικό!

Τα αρώματα θα είναι πάντα εδώ για να διηγούνται μοναδικές ιστορίες ξεγνοιασιάς. Περιέχουν όλα τα θέλω και τα μπορώ σας μαζί. Σκεφτείτε το! Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν ακριβώς με λέξεις. Και σίγουρα δεν υπάρχουν σωστές λέξεις που μπορούν να εξηγήσουν την υπεροχή των αρωμάτων. Αυτή τη φίνα αυθάδεια που έχουν και επηρεάζουν τις περισσότερες φορές απροσδόκητα σκέψεις και συναισθήματα στο λεπτό.

Το ζητούμενο λοιπόν στο κάθε άρωμα που έχετε επιλέξει να ντύσει συναισθήματα, μέρες, νύχτες κι εποχές, είναι να έχει διάρκεια. Δείτε όλα τα μικρά τελετουργικά που μπορούν να σας δώσουν περισσότερο χρόνο μαζί του. Στην αγορά, ολόκληρες αρωματικές σειρές υποστηρίζουν την πρόθεση και την επιθυμία σας για διάρκεια του αρώματος. Το ίδιο αφρόλουτρο και το ίδιο γαλάκτωμα της αγαπημένης αρωματικής σειράς δίνει αναπόφευκτα στην εσάνς σας έξτρα δυναμική και σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια.

Ωστόσο, οι αρωματοποιοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αυτοί οι σπουδαίοι μάγοι των αρωματικών συνθέσων, δημιουργούν ολοένα και περισσότερο αρώματα, που λειτουργούν σαν κάποια μαγικά φίλτα, που δουλεύουν υπέρ του χρόνου.

Στο μεταξύ εσείς να έχετε το νου σας στην τέλεια βάση. Αυτή είναι το μυστικό για μεγαλύτερη διάρκεια. «Η βάση είναι αυτή που δίνει στο άρωμα τη σταθερότητα, οπότε και τη διάρκεια» άκουσα να λέει σ’ ένα επαγγελματικό μου ταξίδι ένας καταξιωμένος Γάλλος αρωματοποιός πριν χρόνια. Ζητώντας τότε σε δύο φίλες μου να το κάνουν ακριβώς όπως το λέει και να χρησιμοποιήσουν αφρόλουτρο ή γαλάκτωμα της ίδιας σειράς στο ένα χέρι και τίποτα στο άλλο, πέρασαν το άρωμα έτσι ακριβώς κι έκαναν τις συγκρίσεις τους. «Η διαφορά είναι μεγάλη», είχαν δηλώσει κατηγορηματικά.

Είναι πολύ πιο βαθύ το άρωμα όταν έχει χρησιμοποιηθεί αρχικά το ίδιο αφρόλουτρο ή το ίδιο γαλάκτωμα. Στο μεταξύ, μια ωραία εναλλακτική για μεγαλύτερη διάρκεια στο κάθε άρωμα είναι να δοκιμάσετε να απλώσετε ένα απλό γαλάκτωμα χωρίς άρωμα ή και με τελείως άλλο άρωμα, επενδύοντας στη λογική του layering (η μία στρώση, πάνω στην άλλη) δημιουργώντας αυτόματα μια δική σας μοναδική εσάνς (που εννοείται ότι θα έχει διάρκεια).

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, απαιτείται αρκετός χρόνος για να μπορέσει ένα άρωμα να αποκαλύψει τον πραγματικό του χαρακτήρα κι εσείς να διαπιστώσετε αν τελικά σας «κάθεται» πάνω σας, οπότε αν σας ταιριάζει. Και ναι, υπάρχει ιδανικός τρόπος εφαρμογής του κάθε αρώματος. Προτιμότερο είναι να φοριέται σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Επιπλέον ιδανικά να φοριέται πάνω στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, εκεί ακριβώς όπου η θερμότητα βοηθάει στο να γίνει σωστά και τέλεια η διάχυση, κάτι που δεν συμβαίνει όταν φοράτε ρούχα (γι αυτό και το άρωμα δεν βοηθάει να φοριέται πάνω από τα ρούχα). Τα σημεία – κλειδιά για να φορεθεί είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ, αλλά και οι ώμοι έχουν εξίσουν ενδιαφέρον. Αυτοσχεδιάστε και δείτε με το πώς αισθάνεστε εσείς καλά.

Σημασία για τη διάρκεια ενός αρώματος έχει και η σύνθεσή του. Και για να διατηρείτε αυτή σε καλή κατάσταση (ειδικά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν) είναι να προσέχετε  να μην μπαίνει αέρας στο μπουκάλι, γιατί έτσι το άρωμα οξειδώνεται και σταδιακά η σύνθεσή του αλλοιώνεται. Σημαντικό εδώ, να διατηρείτε το άρωμά σας σε δροσερό μέρος. Και να θυμάστε ότι το κάθε άρωμα αποκαλύπτει πολλά για εσάς και την προσωπικότητά σας. Γράψτε μαζί του τη δική σας όμορφη ιστορία…

Να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι που να μοσχοβάλει ξεγνοιασιά!

Έφη Ανέστη, Beauty Storyteller, founder Beauty Diaries 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !