Απολυμάνετε τη λεκάνη με φυσικό τρόπο

Tips

Η αποστείρωση της λεκάνης είναι σημαντική για την υγεία μας και πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, ώστε να εμποδιστεί η υπερανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών. Ενώ υπάρχουν πολλά χημικά προϊόντα στην αγορά που προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα, πολλοί αναζητούν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και ασφαλείς για την υγεία, ιδίως για ανθρώπους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες.

Ακολουθούν μερικοί φυσικοί τρόποι για να αποστειρώσετε τη λεκάνη:

Ξίδι

Το ξίδι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό μέσο. Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με ξίδι και φέρτε το σε βρασμό. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώνει ελαφρώς και ρίξτε το στη λεκάνη. Αφήστε το για 30 λεπτά πριν ξεβγάλετε.

Μαγειρική Σόδα       

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό και απολυμαντικό. Ρίξτε μισό φλιτζάνι σόδα στη λεκάνη και αφήστε τη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, βουρτσίστε με μια βούρτσα τουαλέτας και ξεβγάλτε.

Λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Συνδυάστε τον χυμό από δύο λεμόνια με ένα φλιτζάνι ξίδι. Ρίξτε το μείγμα στη λεκάνη, αφήστε το για 30 λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι.

Έλαιο Τεϊόδεντρου

Αυτό το αιθέριο έλαιο αποτελεί ένα ισχυρό αντισηπτικό. Προσθέστε 10-15 σταγόνες σε ένα φλιτζάνι νερό και ρίξτε το μίγμα στη λεκάνη. Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό από το καζανάκι.

Αλάτι

Το αλάτι είναι γνωστό για τις ήπιες αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Ρίξτε μισό φλιτζάνι αλάτι στη λεκάνη και αφήστε το για 20 λεπτά. Βουρτσίστε και στη συνέχεια ξεβγάλτε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !