Βραστά αυγά για κάθε γούστο

Tips

Τα βραστά αυγά αποτελούν ένα από τα πιο βασικά και δημοφιλή υλικά για να συνοδεύσουν το πρωινό ή το κολατσιό μας. Είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και εύκολα στην προετοιμασία.

Ωστόσο, ο καθένας προτιμάει τα αυγά του βρασμένα με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι τα θέλουν σφιχτά, άλλοι μέτρια και άλλοι μελάτα. Εξαρτάται βέβαια και από την περίσταση. Αν θέλουμε να πάρουμε μαζί μας τα αυγά στο σχολείο, στο γραφείο ή στην εκδρομή, σίγουρα θα προτιμήσουμε τα σφιχτά, αντίθετα αν μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε στο σπίτι με μπουκίτσες ψωμιού θα τα φτιάξουμε μελάτα.

Στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει ειδικές συσκευές βρασίματος αυγών οι οποίες διαθέτοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις, μπορούν να βράσουν στο επιθυμητό βαθμό ένα ή και περισσότερα αυγά.

Αλλά πώς βράζουμε το αυγό στον επιθυμητό βαθμό διαθέτοντας μόνο κατσαρόλα; Ακολουθεί ένας οδηγός για τέλεια βραστά αυγά ανεξαρτήτως γούστου!

Αυγό μελάτο (ημίυγρο)

Βάλτε το αυγό σε μια κατσαρόλα με νερό που να το καλύπτει ολόκληρο.

Αφού αρχίσει να βράζει το νερό, μειώστε τη θερμοκρασία για να διατηρήσετε έναν απαλό βρασμό.

Βράστε για 4-5 λεπτά.

Στραγγίστε και βάλτε το αυγό σε κρύο νερό για λίγα λεπτά προτού το ξεφλουδίσετε.

Αυγό με μαλακό κρόκο

Επαναλάβετε τη διαδικασία όπως παραπάνω.

Βράστε για 6-7 λεπτά.

Αυγό με ημίσφιχτο κρόκο

Επαναλάβετε τη διαδικασία όπως παραπάνω.

Βράστε για 9-10 λεπτά.

Αυγό με σφιχτό κρόκο

Επαναλάβετε τη διαδικασία όπως παραπάνω.

Βράστε για 12-14 λεπτά.

Έξτρα Tips

Για την πρόληψη του σπασίματος των αυγών κατά το βράσιμο, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες ξιδιού στο νερό και να έχετε φέρει τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ρίξετε στο νερό. Επίσης μπορείτε να στρώσετε στον πάτο της κατσαρόλας ένα μαλακό πανί για να αποφευχθούν οι  κραδασμοί των αυγών στον πάτο.

Εάν βράζετε πολλά αυγά ταυτόχρονα, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τον χρόνο βρασμού κατά 1-2 λεπτά.

Τα φρέσκα αυγά είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδιστούν. Αν θέλετε ευκολότερο ξεφλούδισμα, χρησιμοποιήστε αυγά που είναι στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή περισσότερο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !