Λουκουμάδες με …2 υλικά

Tips

Ποιος δεν αγαπάει τους λουκουμάδες; Κάποιοι τους ονομάζουν «ελληνικό ντόνατ», άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό τους όνομα. Οι πιο παραδοσιακοί τους συνοδεύουν με μέλι, κανέλλα και ξηρούς καρπούς,  άλλοι προτιμούν να τους περιχύνουν με ρευστή σοκολάτα και οι πιο εναλλακτικοί με κρέμα pistachio ή σιρόπι αλμυρής καραμέλας. Αν κι εσείς λατρεύτε τους λουκουμάδες αλλά δεν παίρνετε απόφαση να τους ετοιμάσετε στο σπίτι γιατί πιστεύετε ότι είναι μπελάς, εμείς σας λύνουμε τα χέρια!

Φτιάξτε λαχταριστούς λουκουμάδες  που δεν ξεχωρίζουν καθόλου σε γεύση και υφή από τους παραδοσιακούς, με 2 μόνο υλικά!

Δική σας η συνταγή που έχει γίνει viral και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αμέτρητα ελληνικά σπίτια!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330 ml)

330 γραμμάρια φαρίνα

Προαιρετικά, λίγο αλάτι στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη.

Κάνουμε έναν λάκκο και ρίχνουμε την πορτοκαλάδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε το μίγμα με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα ή με αυγοδάρτη.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ηλιέλαιο σε ποσότητα που να επιτρέπει στους λουκουμάδες να επιπλέουν χωρίς να ακουμπούν στον πάτο.

Αφού κάψει το λάδι ξεκινάμε να ρίχνουμε τη ζύμη, είτε με κουτάλι της σούπας, είτε με το ειδικό εργαλείο για λουκουμάδες.

Με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε τους λουκουμάδες μέχρι να χρυσίσουν.

Όταν πάρουν το επιθυμητό χρώμα, τους αποσύρουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε για λίγο σε έναν δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, τους περιχύνουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !