Αποτελεσματικό ξεσκόνισμα, με διάρκεια

Tips

Το ξεσκόνισμα είναι ένα σημαντικό μέρος για να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό και απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και ακάρεα σκόνης. Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για το ξεσκόνισμα.

Ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω

Όταν ξεσκονίζουμε, ξεκινάμε από το πάνω μέρος του δωματίου και κατεβαίνουμε. Αυτό θα αποτρέψει την καθίζηση της σκόνης σε επιφάνειες που έχουν ήδη καθαριστεί.

Χρησιμοποιούμε πανί από μικροΐνες

Τα πανιά από μικροΐνες είναι αποτελεσματικά στο να παγιδεύουν τα σωματίδια σκόνης και να τα εμποδίζουν να εξαπλωθούν. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ξεσκονόπανα φτερών ή στεγνά πανιά, καθώς αυτά μπορούν απλώς να μετακινήσουν τη σκόνη και όχι να τη συγκρατήσουν.

Ξεσκονίζουμε όλες τις επιφάνειες

Ξεσκονίζουμε όλες τις επιφάνειες του δωματίου, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των λαμπτήρων, των περσίδων και των οροφών των ντουλαπιών.

Σκουπίζουμε τα έπιπλα με ηλεκτρική σκούπα

Τα έπιπλα μπορεί να περιέχουν σκόνη και αλλεργιογόνα, επομένως είναι σημαντικό να τα σκουπίζουμε τακτικά. Χρησιμοποιούμε μια ηλεκτρική σκούπα με ακροφύσιο ταπετσαρίας για να αφαιρέσουμε τη σκόνη και τη βρωμιά.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές, μπορούν να συσσωρεύσουν πολλή σκόνη. Χρησιμοποιούμε ένα μαλακό, στεγνό πανί από μικροΐνες για να τα σκουπίσουμε απαλά.

Η συνιστώμενη διάρκεια για το ξεσκόνισμα εξαρτάται από το μέγεθος του σπιτιού μας και το επίπεδο συσσώρευσης σκόνης. Γενικά, καλό είναι να ξεσκονίζουμε μια φορά την εβδομάδα ή και πιο συχνά αν έχουμε αλλεργίες ή κατοικίδια. Εάν ζουμε σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο με σκόνη περιβάλλον ή έχουμε ένα μεγάλο σπίτι με πολλά ανοίγματα, μπορεί να χρειαστεί να ξεσκονίζουμε πιο συχνά. Το σημαντικό είναι να διατηρούμε ένα πρόγραμμα ξεσκονίσματος για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση σκόνης και αλλεργιογόνων και να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό και υγιές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !