Πώς πλένονται τα πουπουλένια παπλώματα και μαξιλάρια

Tips

Το πλύσιμο των παπλωμάτων και των μαξιλαριών είναι κάπως δύσκολο, όμως είναι σημαντικό να τα διατηρούμε καθαρά για να κάνουμε πιο υγιή ύπνο.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε όταν πλένουμε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια:

Ελέγχουμε την ετικέτα φροντίδας

Πριν από το πλύσιμο, ελέγχουμε την ετικέτα φροντίδας στο πάπλωμα ή το μαξιλάρι μας για να διαπιστώσουμε αν πλένεται στο πλυντήριο ή αν χρειάζεται στεγνό καθάρισμα. Εάν δεν πλένεται στο πλυντήριο, απευθυνόμαστε στο καθαριστήριο.

Χρησιμοποιούμε πλυντήριο ρούχων μεγάλης χωρητικότητας

Εάν το πάπλωμα ή το μαξιλάρι μας πλένεται στο πλυντήριο, χρησιμοποιούμε ένα πλυντήριο μεγάλης χωρητικότητας για να του επιτρέψουμε να κινείται ελεύθερα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης.

Χρησιμοποιούμε ένα απαλό απορρυπαντικό

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, απαλό απορρυπαντικό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για προϊόντα πουπουλένια. Αποφεύγουμε τη χρήση μαλακτικών υφασμάτων ή χλωρίνης, καθώς αυτά μπορεί να καταστρέψουν το πούπουλο και να μην είναι πια αφράτο.

Πλύσιμο σε ζεστό νερό

Ρυθμίζουμε το πλυντήριο σε έναν ήπιο κύκλο και χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, όχι καυτό. Το καυτό νερό μπορεί να βλάψει το πούπουλο και να το κάνει να «μαζέψει».

Ξεπλένουμε καλά

Ξεπλένουμε καλά το πάπλωμα ή το μαξιλάρι για να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα σαπουνιού.

Στεγνώνουμε καλά

Είναι σημαντικό να στεγνώσουμε εντελώς τα παπλώματα και τα μαξιλάρια για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη μούχλας. Χρησιμοποιούμε ένα στεγνωτήριο μεγάλης χωρητικότητας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε μερικές καθαρές μπάλες τένις ή μπάλες στεγνωτηρίου για να τα βοηθήσουμε να αφρατέψουν. Μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από ένας κύκλοι για να στεγνώσει τελείως το πάπλωμα ή το μαξιλάρι.

Πλένουμε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια μόνο όταν είναι απαραίτητο, καθώς το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει το πούπουλο και να μειώσει την ποιότητά του.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !