Οι φριτέζες αέρος είναι μια δημοφιλής συσκευή κουζίνας που μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε το φαγητό χρησιμοποιώντας ζεστό αέρα αντί για λάδι και αποτελεί μια πιο υγιεινή, εναλλακτική λύση στο τηγάνισμα.
Ακολουθούν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε σε φριτέζα αέρος :
Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το καλάθι
Η υπερβολική πλήρωση του καλαθιού μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφο μαγείρεμα και μπορεί να οδηγήσει σε κακοψημένο ή υπερβολικά ψημένο φαγητό. Είναι σημαντικό να αφήνουμε λίγο χώρο στο καλάθι για να κυκλοφορεί ο ζεστός αέρας ομοιόμορφα γύρω από το φαγητό.
Χρησιμοποιούμε τη σωστή θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος
Κάθε φριτέζα αέρα είναι διαφορετική, επομένως είναι σημαντικό να ακολουθούμε τη συνιστώμενη θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος για το συγκεκριμένο φαγητό. Ξεκινάμε με τον προτεινόμενο χρόνο και προσαρμόζουμε όπως χρειάζεται με βάση τα γούστα μας.
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρα
Η προθέρμανση της φριτέζας αέρα πριν το μαγείρεμα μπορεί να μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα, χωρίς κακοψημένα σημεία. Προθερμαίνουμε για περίπου 2-3 λεπτά πριν προσθέσουμε το φαγητό στο καλάθι.
Ανακινούμε ή αναποδογυρίζουμε το φαγητό
Το γύρισμα του φαγητού περίπου στη μέση του μαγειρέματος διασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα από όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιούμε λαβίδες ή σπάτουλα για να αναποδογυρίσουμε απαλά το φαγητό ή ανακινούμε το καλάθι.
Αποφεύγουμε τη χρήση πολύ λαδιού
Ενώ οι φριτέζες δίνουν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στο τηγάνισμα, η προσθήκη πολύ λαδιού στο φαγητό μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Προσθέτουμε το λάδι με φειδώ και χρησιμοποιούμε μαγειρικό σπρέι για να το καλύψουμε ομοιόμορφα.
Καθαρίζουμε τακτικά τη φριτέζα αέρα
Ο τακτικός καθαρισμός της φριτέζας αέρα διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της και αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων φαγητού ή λίπους που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φαγητού.