Πώς να χρησιμοποιήσουμε τους ξηρούς καρπούς στη μαγειρική

Tips

Το μαγείρεμα με ξηρούς ξηρούς καρπούς είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσθέσουμε γεύση, υφή και θρεπτική αξία στα πιάτα μας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς

Πριν μαγειρέψουμε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, κάσιους ή φουντούκια, καλό είναι να τους μουλιάζουμε σε νερό για αρκετές ώρες ή για όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθά στο να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύπεπτοι.

Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς

Μόλις μουλιάσουν οι ξηροί καρποί, μπορούμε να τους ψήσουμε στον φούρνο για να βελτιώσουμε τη γεύση τους. Απλώς απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους καβουρδίσουμε σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Χρησιμοποιούμε ξηρούς καρπούς ως γαρνιτούρα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους χρήσης αποξηραμένων ξηρών καρπών στη μαγειρική είναι ως γαρνιτούρα για σαλάτες, πλιγούρι βρώμης, γιαούρτι ή αρτοσκευάσματα. Απλώς ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους πασπαλίζουμε για περισσότερη τραγανότητα και γεύση.

Φτιάχνουμε βούτυρο ξηρών καρπών

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένους ξηρούς καρπούς είναι να φτιάξουμε βούτυρο. Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς σε έναν πολυκόφτη ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα για τοστ ή να προστεθεί σε smoothies ή αρτοσκευάσματα.

Χρησιμοποιούμε ξηρούς καρπούς σε αλμυρά πιάτα

Οι ξηροί  καρποί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αλμυρά πιάτα όπως ρολά κοτόπουλου ή κρέατος και σε μαγειρευτά. Απλά τους προσθέτουμε προς το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος για πρόσθετη υφή και γεύση.

Είναι σημαντικό να αποθηκεύουμε τους ξηρούς καρπούς μας σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος για να διατηρούνται φρέσκοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !