Αρνάκι λαδορίγανη της κατσαρόλας

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά τα υλικά πρέπει να είναι εξαιρετικά για να έχετε ένα επικό αποτέλεσμα.

Η Βάσω μας είπε ότι το μυστικό για όλα τα ριγανάτα φαγητά είναι ότι πρέπει η ρίγανη να μπει προς το τέλος του μαγειρέματος γιατί αλλιώς πικρίζει το φαγητό μας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Αρνάκι λαδορίγανη της κατσαρόλας

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και απίθανη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό παϊδάκια αρνάκι

5-6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

Χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα

Μισή κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό

Ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

 Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παϊδάκια, γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε τα παιδάκια και τα αφήνουμε σε πιατέλα στην άκρη.

Στο τηγάνι σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να ξανθίνουν ελαφρά.

Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει και αμέσως μετά βάζουμε τα παϊδάκια και τα σκόρδα και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το κρέας και αν είναι έτοιμο όπως το θέλουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη αφήνοντας να πάρει μια βράση για 1 λεπτό.

Τα παϊδάκια θα μείνουν με τη σαλτσούλα τους.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !