Χαλβάς με στέβια κουκουνάρι και αμύγδαλα

Tips

Εμβληματικό γλύκισμα της Σαρακοστής, ακόμα και για εκείνους που αποφεύγουν τη ζάχαρη. Ένα γλυκό που γίνεται τόσο εύκολα…

Στο χαλβά μπορούμε να βάλουμε φρούτα αποξηραμένα, σταφίδα και ξηρούς καρπούς αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια ή καρύδια, η επιλογή δική σας.

Ένα γλυκό που αγαπούν πολύ οι vegan φίλοι μας

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Χαλβάς με στέβια κουκουνάρι και αμύγδαλα

Από τη Λία Κρικώνη, απίθανη μαγείρισσα

Υλικά για μια φόρμα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

2 φλιτζάνια στέβια

4 φλιτζάνια νερό

1 ξύλο κανέλλα Κεϋλάνης

Φλούδα από ένα πορτοκάλι, κομμένη σε κομμάτια

50 γρ. κουκουνάρι

80 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τη στέβια, την κανέλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι για να μην καούμε, γιατί πετάγεται.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα ή ακόμα και ατομικά φορμάκια.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με έξτρα κανέλλα ή ξηρούς καρπούς και σουσάμι.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !