Αρνάκι τσιγαριαστό

Tips

Μια αυθεντική γεύση της κρητικής κουζίνας, που σε κερδίζει… Γίνεται εύκολα και με υλικά που οδηγούν σε γευστικά μονοπάτια των Μινωιτών.

Απολαύστε την γευστική δημιουργία και πιείτε το ίδιο κρασί με αυτό που «θωρακίσετε» το αρνάκι. Σαν επιδόρπιο ένα γιαούρτι με μέλι ή γλυκά του κουταλιού θα είναι όνειρο…

Άνω Ασίτες, της ομορφιάς

 

Eμείς το απολαύσαμε στο πανέμορφο χωριό Άνω Ασίτες, των χρωμάτων, των γεύσεων και των φιλόξενων ανθρώπων.

Χρόνος Παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

Αρνάκι τσιγαριαστό

Από την Ελένη Παπαδάκη, Άνω Ασίτες Ηρακλείου, Κρήτη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό αρνάκι, κομμένα σε κομμάτια

3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500ml ελαιόλαδο εκλεκτό

150ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση βιδιανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κρέας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να ψηθεί. Δεν βάζουμε νερό παρά μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε ένα μικρό ποτήρι χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα τουλάχιστον. Εξαρτάται βέβαια από το κρέας που χρησιμοποιούμε.

Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε το αρνάκι με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες χερίσιες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !