Μια γευστική δημιουργία για το πρωινό ή ελαφρύ γεύμα. Ένα πιάτο νόστιμο και καλοκαιρινό, αφού είναι η εποχή της ντομάτας του ήλιου… Μια βόμβα βιταμινών αφού τα αυγά είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και το κάθε αυγό δίνει 70 θερμίδες.
Ο συνδυασμός του αυγού με την ντομάτα είναι ο καλύτερος αφού μια μέτρια ντομάτα χαρίζει το 30% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη C και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια σε κάλιο.
Χρόνος παρασκευής 8 – 10 λεπτά Πολύ εύκολη
Αυγά με ντομάτα και φέτα
Από τη Βάσω Κατσαρού, γιατρό και σπουδαία μαγείρισσα
Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα Παρνασσού κομμένη σε κομμάτια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι θαλασσινό
Ποικιλία πιπεριών
Ρίγανη
Ψωμί ολικής άλεσης φρυγανισμένο
Για το φινίρισμα
Ντοματάκια τσέρυ
Αγγούρι
Κάπαρη
Τρόπος Παρασκευής
Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη ψιλοκομμένη ντομάτα μέχρι να «μαραθεί» και να βγάλει τα υγρά της.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, τα αυγά ολόκληρα και τα σπάμε σταδιακά μέσα στο τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά ανακατεύοντας δύο τρεις φορές.
Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση κάθετα και δημιουργούμε το σχήμα της μαργαρίτας, στη μέση βάζουμε από 1 κάπαρη.
Με το αγγούρι δημιουργούμε σχήματα.
Δεξιά και αριστερά βάζουμε τα ντοματάκια και στη μέση τη ντοματένια ομελέτα.
Αν θέλουμε βάζουμε επίσης επιπλέον τυρί φέτα και ψωμί.
Σερβίρουμε.