Αυγά cocotte

Tips

Mια αγαπημένη γευστική δημιουργία με αυγά που είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα αρκεί να έχετε φαντασία… Μπορείτε να διανθίσετε τη γεύση των αυγών με λαχανικά, από πιπεριές και ντομάτα μέχρι κρεμμύδι, μπρόκολο ή μανιτάρια. Τα τυριά ποικίλουν ή μπορεί να λείπουν… Η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με σάλτσα ντομάτας ή κρέμα σόγιας.

Τα αυγά cocotte σερβίρονται για πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό και αποτελεί ιδανικό βραδινό.

Η επιλογή δική σας.

 Xρόνος παρασκευής 15-20 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Αυγά cocotte

Υλικά για 4 άτομα

8 αυγά

4 φέτες μπέικον καπνιστό

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%

4 κ.σ γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο

1 κ.γ. βούτυρο, λιωμένο

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κάθε πυρίμαχο κουπάκι βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε μια φέτα μπέικον

Προσθέτουμε από μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και σπάμε δύο αυγά σε κάθε κουπάκι

Ρίχνουμε 4 ψιλοκομμένες φετούλες πιπεριάς, αλάτι και φρεσκoτριμμένα πιπέρια

Πασπαλίζουμε με γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο.

Βάζουμε τα πυρίμαχα στη σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τα κουπάκια πάνω σε πιάτο με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι.

Συνταγή: Aπό την Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού», Διχώρι Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !