Μπαλκόνι και Χειμώνας: Φροντίστε το και Αξιοποιήστε το Ακόμα και κατά τη Διάρκεια των Πιο Κρύων Ημερών!

Tips

Μπορεί να χαίρεστε στο έπακρο το μπαλκόνι σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών όμως μπορεί να αποδειχτεί πως είναι ένας ιδανικός χώρος για χαλάρωση και απόλαυση του υπαίθριου αέρα, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Άλλωστε στην Ελλάδα ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο ενώ  οι υπόλοιποι κρύοι μήνες είναι αρκετά πιο ήπιοι.

Πάντως, με λίγη φροντίδα και δημιουργικότητα, μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε έναν ζεστό και θελκτικό χώρο, ακόμα και στις πιο κρύες ημέρες.

Ας δούμε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε το μπαλκόνι σας το χειμώνα.

Προστατεύοντας τον χώρο από το κρύο

Η προστασία του χώρου του μπαλκονιού από το κρύο και τη βροχή μπορεί να γίνει με την κατασκευή πέργκολας ή την τοποθέτηση τέντας αλλά και πλευρικών συστημάτων, πάνινων ή συνθετικών, με τη δυνατότητα να μπορούν να σηκώνονται το καλοκαίρι. Για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με την πολεοδομία ή με τους γείτονες είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι κάθε παρέμβαση είναι νόμιμη και εναρμονίζεται με τους κανόνες δόμησης αλλά και η ιδέα σας βρίσκει σύμφωνους τους συγκατοίκους σας αν πρόκειται για πολυκατοικία (π.χ. ως προς το χρώμα της τέντας).

Ζεσταίνοντας τον Χώρο

Μια εξωτερική σόμπα γκαζιού μπορεί να προσφέρει τη ζεστασιά που χρειάζεστε στο μπαλκόνι σας. Επιλέξτε ένα μοντέλο που ταιριάζει με το είδος του χώρου και τις απαιτήσεις ασφαλείας. Υπάρχουν σε σχήμα ομπρέλας ή μανιταριού, σε σχήμα φάρου ή πυραμίδας. Κάθε λύση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες.

Ζεστά Υφάσματα

Τοποθετήστε χοντρά ριχτάρια, κουβέρτες και μαξιλάρια για να προσθέσετε μια αίσθηση ζεστασιάς. Υφάσματα όπως το μαλλί, το φλις αλλά και τα γούνινα στοιχεία είναι ιδανικά για το χειμώνα.

Φωτισμός

Προσθέστε λαμπιόνια ή αδιάβροχες ταινίες LED σε θερμές αποχρώσεις φωτός για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός μπορεί να δώσει στο μπαλκόνι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, κάνοντάς το πιο άνετο και ρομαντικό.

Διακοσμητικά Στοιχεία

Επιλέξτε διακοσμητικά αντικείμενα που αντέχουν στο κρύο και την υγρασία. Μικρά αγάλματα, λούτρινα ζωάκια, ανθεκτικά φυτά και άλλα αξεσουάρ μπορούν να προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια.

Φροντίδα Φυτών

Επιλέξτε φυτά που αντέχουν στο κρύο, όπως η φτέρη, τα έλατα και τη δάφνη για να διατηρήσετε το μπαλκόνι σας πράσινο και ζωντανό.

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες καλύψτε τα φυτά με ειδικά υλικά ή μεταφέρετέ τα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Η δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου μπαλκονιού για το χειμώνα δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες ή πολύπλοκες αλλαγές. Με λίγη φαντασία και προσοχή στη λεπτομέρεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον υπαίθριο χώρο όλο τον χρόνο, ακόμη και κατά τους πιο κρύους μήνες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !