Ποιες Τροφές Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Δυσάρεστα

Tips

Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να επηρεάσουν τη μυρωδιά του σώματός μας μέσω διάφορων βιοχημικών διεργασιών. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά που μετατρέπονται σε ενώσεις που μυρίζουν έντονα κατά τον μεταβολισμό τους. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και πώς επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος.

Σκόρδο και Κρεμμύδια

Περιέχουν ενώσεις όπως την αλλισίνη οι οποίες κατά τη διάσπασή τους, απελευθερώνουν αέρια με ιδιαίτερη μυρωδιά.

Κρέας και Επεξεργασμένα Τρόφιμα

Πλούσια σε πρωτεΐνες, τα οποία διασπώνται σε αμμωνία και άλλες ενώσεις που ενισχύουν τη σωματική μυρωδιά.

Σπαράγγια

Περιέχουν ασπαραγίνη που μετατρέπεται σε μεθανοθειόλη, επηρεάζοντας τη μυρωδιά των ούρων.

Τροφές Πλούσιες σε Χολίνη

Είναι τα αυγά και ορισμένα είδη ψαριών. Η χολίνη μετατρέπεται σε τριμεθυλαμίνη, μια ένωση με δυσάρεστη μυρωδιά.

Καφές και Αλκοόλ

Και οι δύο μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό και την εφίδρωση, επηρεάζοντας τη σωματική μυρωδιά.

Πικάντικες Τροφές

Προκαλούν υπερβολική εφίδρωση, αυξάνοντας τη σωματική μυρωδιά.

Αυτές οι τροφές διασπώνται στο σώμα μας, παράγοντας ενώσεις που είτε απελευθερώνονται μέσω της αναπνοής, είτε εκκρίνονται μέσω του δέρματος ή των εκκρίσεων, όπως το ούρο. Η επίδραση αυτών των τροφών στη μυρωδιά του σώματος είναι φυσιολογική και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Αντιμετώπιση της κακοσμίας του σώματος

Η κακοσμία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μερικές αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Η υπερβολική κατανάλωση ζωικών προϊόντων και κυρίως του κόκκινου κρέατος πρέπει να περιοριστεί και το διαιτολόγιο να εμπλουτιστεί με φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Είναι επίσης απαραίτητο να περιοριστεί στο ελάχιστο η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη και να αυξηθεί η πρόσληψη νερού ώστε το σώμα να παραμένει ενυδατωμένο.

Ακόμα, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.

Τέλος, καλό είναι να μην βάζουμε υπερβολική ποσότητα μπαχαρικών στο φαγητό μας αλλά και να προτιμάμε τους πιο απλούς τρόπους παρασκευής του φαγητού, π.χ. βράσιμο ή ψήσιμο στον φούρνο έναντι του τηγανίσματος.

Τροφές που βοηθούν στην εξάλειψη της κακοσμίας  

Από την άλλη υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στο πρόβλημα. Η αυξημένη κατανάλωση προβιοτικών (όπως γιαούρτι, κεφίρ) και φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης, το πράσινο τσάι, το τζίντζερ, τα εσπεριδοειδή, τα βότανα όπως μαϊντανός και δυόσμος και η μαύρη σοκολάτα φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στην κακοσμία. Τέλος, η πρόσληψη μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Α, μέσω της διατροφής ή συμπληρωμάτων (σε συνεννόηση με τον γιατρό σας) δείχνουν να βοηθούν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !