Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Tips

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838, του Dusseldorf ζητήσαμε τη συνταγή και εκείνοι δεν δίστασαν να μας την χαρίσουν…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Bratkartoffeln

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες ή κύβους

θαλασσινό αλάτι

150 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

καλαμποκέλαιο

1/2 ποτήρι νερό εμφιαλωμένο

Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά κάτω από το τρεχούμενο νερό, μέχρι να βγαίνει διάφανο.

Τις απλώνουμε σε πετσέτα για να είναι εντελώς στεγνές.

Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το καλαμποκέλαιο και βάζουμε τις πατάτες.

Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε από την άλλη.

Τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις περιχύνουμε με το νερό και αφήνουμε να το απορροφήσουν, ανακινώντας το τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τις πατάτες δίπλα στα λουκάνικα ή το κότσι.

Προηγούμενο άρθροΓερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe
Επόμενο άρθροGazpacho

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !