Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838, του Dusseldorf ζητήσαμε τη συνταγή και εκείνοι δεν δίστασαν να μας την χαρίσουν…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Bratkartoffeln

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες ή κύβους

θαλασσινό αλάτι

150 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

καλαμποκέλαιο

1/2 ποτήρι νερό εμφιαλωμένο

Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά κάτω από το τρεχούμενο νερό, μέχρι να βγαίνει διάφανο.

Τις απλώνουμε σε πετσέτα για να είναι εντελώς στεγνές.

Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το καλαμποκέλαιο και βάζουμε τις πατάτες.

Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε από την άλλη.

Τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις περιχύνουμε με το νερό και αφήνουμε να το απορροφήσουν, ανακινώντας το τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τις πατάτες δίπλα στα λουκάνικα ή το κότσι.

Προηγούμενο άρθροΓερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe
Επόμενο άρθροGazpacho

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !