Gazpacho

Tips

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, ζουμερές και έχουν γλύκα μοναδική. Βάλτε στη διατροφή σας κόκκινο της φωτιάς, δροσιά και άρωμα που συναρπάζει και δυναμώνει. Οι ισπανοί σερβίρουν τη σούπα σε παγωμένα ποτήρια, που έχουν βάλει στην κατάψυξη για 2 ώρες και αν θέλετε βάζετε και 2 σταγόνες ταμπάσκο… Espana οle

Χρόνος  προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψύξης 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Gazpacho

Υλικά για 3- 4  άτομα

1 κιλό  ντομάτες, κομμένες στα 4

2  αγγούρια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόκκινο κρασί ή ξύδι sherry

1/2 κ.σ νερό

1/3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι ή ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη

2 φέτες χωριάτικο ψωμί, σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Για το φινίρισμα

2 φέτες χωριάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Στο μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, το πιπέρι, το σκόρδο, το ξύδι ή τη μαυροδάφνη και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το κύμινο, ελάχιστο αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας λίγο περισσότερο πιπέρι, αλάτι ή ξύδι.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει για 20 – 30 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού και ανακατεύοντας τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν.

Βγάζουμε τη σούπα από το ψυγείο και την μοιράζουμε σε μπολ.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό, ανθό αλατιού και κρουτόν.

Προηγούμενο άρθροBratkartoffeln, γερμανικές πατάτες
Επόμενο άρθροΒάφλες Βρυξελλών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !