Gazpacho

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, ζουμερές και έχουν γλύκα μοναδική. Βάλτε στη διατροφή σας κόκκινο της φωτιάς, δροσιά και άρωμα που συναρπάζει και δυναμώνει. Οι ισπανοί σερβίρουν τη σούπα σε παγωμένα ποτήρια, που έχουν βάλει στην κατάψυξη για 2 ώρες και αν θέλετε βάζετε και 2 σταγόνες ταμπάσκο… Espana οle

Χρόνος  προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψύξης 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Gazpacho

Υλικά για 3- 4  άτομα

1 κιλό  ντομάτες, κομμένες στα 4

2  αγγούρια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόκκινο κρασί ή ξύδι sherry

1/2 κ.σ νερό

1/3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι ή ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη

2 φέτες χωριάτικο ψωμί, σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Για το φινίρισμα

2 φέτες χωριάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Στο μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, το πιπέρι, το σκόρδο, το ξύδι ή τη μαυροδάφνη και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το κύμινο, ελάχιστο αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας λίγο περισσότερο πιπέρι, αλάτι ή ξύδι.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει για 20 – 30 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού και ανακατεύοντας τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν.

Βγάζουμε τη σούπα από το ψυγείο και την μοιράζουμε σε μπολ.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό, ανθό αλατιού και κρουτόν.

Προηγούμενο άρθροBratkartoffeln, γερμανικές πατάτες
Επόμενο άρθροΒάφλες Βρυξελλών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !