Βάφλες Βρυξελλών

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο Αnton Acayan κρατά δεξιά τη Βάφλα Βρυξελλών και από την άλλη τη βάφλα της Λιέγης

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο Gaufres de Bruxelles, στη Rue Marché aux Herbes, αρ. 113, απολαύσαμε, μακράν τις καλύτερες, βάφλες της πόλης. Ο ιδιοκτήτης Αnton Acayan, μας προσέφερε να δοκιμάσουμε και τα δύο είδη βάφλας, την αυθεντική βάφλας Βρυξελλών και την βάφλα της Λιέγης, που έχει ακανόνιστο σχήμα και καραμελωμένη ζάχαρη. Τις απολαύσαμε με αυθεντική σοκολάτα, με φράουλες και σαντιγί, με παγωτό … υπέροχες. Μοιραζόμαστε τη συνταγή μαζί σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος αναμονής 45 λεπτά Πολύ εύκολη

Βάφλα Βρυξελλών

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο

375 ml φρέσκο γάλα

10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

15 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1/4 στικ βανίλιας ή 1 βανιλίνη

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το πασπάλισμα της βαφλιέρας

20 γρ. ζάχαρη άχνη

Tρόπος Παρασκευής

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό γάλα και με τη λίγη ζάχαρη.

Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και  δημιουργούμε ένα κενό στη μέση και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα.

Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα και προσθέτουμε τους κρόκους, τα 30 γρ. ζάχαρης, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά τα ασπράδια των αυγών.

Σκεπάζουμε τον κάδο με το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε με φράουλες και σαντιγύ, με παγωτά διάφορα, με σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας, με ζάχαρη βανίλιας ή λεβάντας ή με τρίμα βέλγικης σοκολάτας.

Διάφορες βάφλες που πωλούνται στο χέρι στις Βρυξέλλες

Προηγούμενο άρθροGazpacho
Επόμενο άρθροFish and Chips

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !