Fish and Chips

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και συνοδεύονται με σάλτσα ταρτάρ ή αρωματικό ξύδι. Τελευταία συνηθίζουν να το σερβίρουν και με φρέσκο λεμόνι ή lime. Η απόλυτη αρμονία να τα απολαύσετε με την παρέα σας με παγωμένη μπύρα…

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολη

Fish and Chips

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. φιλετάκια μπακαλιάρου, φρέσκου ή κατεψυγμένου

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 αυγό

4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες

Για το τηγάνισμα

1 λίτρο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε, με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφήνουμε το κουρκούτι «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι προθερμαίνουμε το λάδι μέχρι να «καίει», να φθάσει σε θερμοκρασία 175ο C.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και τότε δυναμώνουμε τη φωτιά για να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να συγκρατηθεί το λάδι.

Βυθίζουμε ένα ένα τα κομμάτια ψαριού στο κουρκούτι και τα χτυπάμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε τα ψάρια σε βαθύ τηγάνι με καθαρό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τα fish and chips ζεστά.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φιλέτο πέρκας.

Προηγούμενο άρθροΒάφλες Βρυξελλών
Επόμενο άρθροΨαροκεφτέδες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !