Fish and Chips

Tips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και συνοδεύονται με σάλτσα ταρτάρ ή αρωματικό ξύδι. Τελευταία συνηθίζουν να το σερβίρουν και με φρέσκο λεμόνι ή lime. Η απόλυτη αρμονία να τα απολαύσετε με την παρέα σας με παγωμένη μπύρα…

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολη

Fish and Chips

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. φιλετάκια μπακαλιάρου, φρέσκου ή κατεψυγμένου

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 αυγό

4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες

Για το τηγάνισμα

1 λίτρο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε, με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφήνουμε το κουρκούτι «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι προθερμαίνουμε το λάδι μέχρι να «καίει», να φθάσει σε θερμοκρασία 175ο C.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και τότε δυναμώνουμε τη φωτιά για να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να συγκρατηθεί το λάδι.

Βυθίζουμε ένα ένα τα κομμάτια ψαριού στο κουρκούτι και τα χτυπάμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε τα ψάρια σε βαθύ τηγάνι με καθαρό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τα fish and chips ζεστά.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φιλέτο πέρκας.

Προηγούμενο άρθροΒάφλες Βρυξελλών
Επόμενο άρθροΨαροκεφτέδες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !