Bruschetta με κρέμα λευκού ταραμά και αβοκάντο

Tips

Μια μπρουσκέτα φιλοσοφίας Good Mood Food, που ανεβάζει τη διάθεση και διώχνει το stress. Ένα snack ή ελαφρύ γεύμα που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ο executive chef Κώστας Γεωργατζάς είναι από τους μοναδικούς, που έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ, με τα λειτουργικά τρόφιμα και δημιουργεί γεύσεις που ενδυναμώνουν τον οργανισμό, γίνονται εύκολα και είναι νόστιμες.

Αξίζει να δοκιμάσετε.

 Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Κώστας Γεωργατζάς

 Bruschetta με κρέμα λευκού ταραμά και αβοκάντο

Από τον Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef , Good Mood Food expert

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες φρυγανισμένο προζυμένιο ή πολύσπορο ψωμί κομμένο σε 3-4 ισομερή κομμάτια

Για τον λευκό ταραμά 

90 γρ λευκό ταραμά

Μισό ξερό κρεμμύδι

200 γρ ψωμί του τοστ, μουλιασμένο σε γάλα και καλά στραγγισμένο

160 ml ελαιόλαδο

36 ml χυμό λεμόνι

50 ml παγωμένο νερό

Για την μους αβοκάντο 

1 αβοκάντο ώριμο

Xυμό και ξύσμα από 1 lime

1/3 πιπεριά τσίλι

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

30 γρ γιαούρτι

1/3 πιπεριά κόκκινη Φλώρινας

Για τις πίκλες ραπανάκι 

30 ml νερό

30 γρ ζάχαρη

10 γρ αλάτι

30 γρ λευκό ξύδι

Για το στήσιμο 

2 πρεζες μαύρο σουσάμι

1 lime ξύσμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Φρυγανίζουμε τις φέτες του πολύσπορου ψωμιού σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα

Για την κρέμα  ταραμά 

Χτυπάμε σε μπλέντερ τον ταραμά με το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει .

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά και εναλλάξ το ψωμί και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και αφράτη κρέμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για την κρέμα αβοκάντο 

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τις πίκλες ραπανάκι 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε το ραπανάκι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Σερβίρουμε

Βάζουμε στο πιάτο τις φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού.

Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε σχέδια με την κρέμα ταραμά και την κρέμα αβοκάντο.

Στην επιφάνεια βάζουμε την πίκλα ραπανάκι και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λάιμ.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τις σακούλες ζαχαροπλαστικής με τις κρέμες αβοκάντο και λευκού ταραμά στο ψυγείο για να διευκολυνθούμε στο σχηματισμό του σχήματος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !