Carpaccio λαβράκι με κύβους ντομάτας και μοσχολέμονο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το καλοκαίρι οι εύκολες γευστικές δημιουργίες με ψάρι είναι καλοδεχούμενες. Χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ενδυναμώνουν τον οργανισμό μας.

Το λαβράκι μπορεί να ζητήσετε από το ιχθυοπωλείο να σας το φιλετάρουν και έτσι η πρωτότυπη και εκλεπτυσμένη παρασκευή είναι παιχνίδι…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Carpaccio λαβράκι με κύβους ντομάτας και μοσχολέμονο

Υλικά για 2 άτομα


1 λαβράκι  300-500 γρ.

1 ντομάτα

1 μοσχολέμονο

Άνθος αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπερι

Λίγα φύλλα ρόκας

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε το ψάρι και βγάζουμε δυο καθαρά φιλέτα χωρίς πέτσα και κόκκαλα.

Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για λίγο σε λαδόκολλα.

Κόβουμε την ντομάτα στα τέσσερα, την ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε ένα πιάτο βάζουμε ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο, σταγόνες μοσχολέμονου και ξύσμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια τις λεπτές φέτες ψαριού και πασπαλίζουμε τους κύβους ντομάτας.

Από επάνω επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χυμό και ξύσμα μοσχολεμονου, παρθένο ελαιόλαδο.

Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας στο κέντρο του πιάτου και σερβίρουμε.

Από το περίφημο εστιατόριο Αλάτι, Παραλία Πρέβεζας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !