Carpaccio λαβράκι με κύβους ντομάτας και μοσχολέμονο

Tips

Το καλοκαίρι οι εύκολες γευστικές δημιουργίες με ψάρι είναι καλοδεχούμενες. Χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ενδυναμώνουν τον οργανισμό μας.

Το λαβράκι μπορεί να ζητήσετε από το ιχθυοπωλείο να σας το φιλετάρουν και έτσι η πρωτότυπη και εκλεπτυσμένη παρασκευή είναι παιχνίδι…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Carpaccio λαβράκι με κύβους ντομάτας και μοσχολέμονο

Υλικά για 2 άτομα


1 λαβράκι  300-500 γρ.

1 ντομάτα

1 μοσχολέμονο

Άνθος αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπερι

Λίγα φύλλα ρόκας

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε το ψάρι και βγάζουμε δυο καθαρά φιλέτα χωρίς πέτσα και κόκκαλα.

Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για λίγο σε λαδόκολλα.

Κόβουμε την ντομάτα στα τέσσερα, την ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε ένα πιάτο βάζουμε ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο, σταγόνες μοσχολέμονου και ξύσμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια τις λεπτές φέτες ψαριού και πασπαλίζουμε τους κύβους ντομάτας.

Από επάνω επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χυμό και ξύσμα μοσχολεμονου, παρθένο ελαιόλαδο.

Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας στο κέντρο του πιάτου και σερβίρουμε.

Από το περίφημο εστιατόριο Αλάτι, Παραλία Πρέβεζας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !