Χαλβάς πορτοκαλιού

Tips

Ένα δροσερό γλυκάκι, αρωματικό και πολύ νόστιμο, που γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Οι πινελιές κανέλας και γαρίφαλου του χαρίζουν μια εξωτική πινελιά. Συνηθίζουν να φτιάχνουν αυτό το γλυκάκι στην Στερεά Ελλάδα την Πρωτομαγιά και μας φίλεψαν στο πολυβραβευμένο Οινοποιείο Αργυρίου.

Αυτός ο αρωματικός  χαλβάς  θα ενθουσιάσει τους φίλους μας τους vegetarian και τους vegan.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Xαλβάς πορτοκαλιού

Από το απίθανο Οινοποιείο Αργυρίου, Πολύδροσος Βοιωτίας

Υλικά για 4 άτομα

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

2 βανίλιες

900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1.200 ml εμφιαλωμένο νερό

200 γρ. μαργαρίνη

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

Για το πασπάλισμα

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός από τα σιμιγδάλια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού.

Μόλις πάρουν μια γερή βράση τα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει με ξύλινη κουτάλα.

Το βάζουμε σε ταψί ή σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα Κεϋλάνης και γαρύφαλο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, καρύδα ή και αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !