Τips για οικονομικό πλύσιμο των ρούχων

Tips

Το πλύσιμο ρούχων είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή οικιακή εργασία, αλλά με μερικές έξυπνες συμβουλές μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο πλύσης των ρούχων σας και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Υιοθετήστε το πλύσιμο με κρύο νερό

Το κρύο νερό δεν φθείρει τα υφάσματα και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερή την ποιότητά τους. Επιπλέον, εξοικονομεί ενέργεια, μειώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος. Τα περισσότερα υφάσματα μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια σε κρύο νερό, οπότε δοκιμάστε το και δείτε τη διαφορά.

Μετρήστε το απορρυπαντικό σας

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη και σε μη αποτελεσματική πλύση. Ακολουθήστε τη συνιστώμενη ποσότητα στη συσκευασία του απορρυπαντικού και να χρησιμοποιείτε πάντα τη μεζούρα για ακρίβεια. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα ρούχα σας καθαρίζονται αποτελεσματικά χωρίς να ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματά σας.

Χρησιμοποιήστε αποσκληρυντικό νερού

Το αποσκληρυντικό νερού καταπολεμά τα άλατα και έτσι τα ρούχα γίνονται πιο μαλακά και ευκολοσιδέρωτα. Επιπλέον προστατεύει το πλυντήριο από τη συσσώρευση αλάτων μεγαλώνοντας τον χρόνο ζωής του.

Άμεση επέμβαση στους λεκέδες

Η αντιμετώπιση των λεκέδων αμέσως μόλις συμβούν μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και να προστατέψει τα ρούχα από μόνιμη ζημιά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό λεκέδων ή μείγμα νερού και απορρυπαντικού για να τρίψετε απαλά τον λεκέ πριν το πλύνετε. Αυτό θα σας διασφαλίσει ότι ο λεκές θα αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης.

Χρησιμοποιήστε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου

Αγοράστε μια διχτυωτή τσάντα για το πλύσιμο ευαίσθητων αντικειμένων ή των μικρών ενδυμάτων, όπως οι κάλτσες. Αυτό τα προστατεύει και τα εμποδίζει από το να χαθούν στο πλύσιμο, εξοικονομώντας σας τον χρόνο  και χρήμα.

Επιλέξτε συντομότερους κύκλους πλύσης

Επιλέξτε έναν γρήγορο ή φιλικό προς το περιβάλλον (eco) κύκλο για εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας. Αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά για ελαφρώς λερωμένα ρούχα και συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του νοικοκυριού σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !