Χανούμ μπουρέκ αλλιώς…

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους προσκεκλημένους σας… Η κουζίνα της Εύβοιας είναι πάντα τόσο νόστιμη, με επιρροές ανατολής και ο Αντώνης έχει τον τρόπο να την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος αναμονής 15 λεπτά / Εύκολο

Χανούμ μπουρέκ αλλιώς…

Από τον Αντώνη Αποστόλου, Μεζεδοπωλείο «Στα καλά καθούμενα», Παραλία Ωρεών Εύβοια

Υλικά για 4 άτομα  

500 γρ. αλεύρι χωριάτικο, κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι

1 μπύρα, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, μόνον το ασπράδι

200 γρ. φέτα,  κομμένη σε κύβους

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη μπύρα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό. Προσοχή χρησιμοποιούμε όση μπύρα πάρει, την υπόλοιπη την αφήνουμε.

Στον παχύρευστο χυλό ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Αφήνουμε το χυλό «να ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να «κάψει».

Ρίχνουμε στο χυλό τα κομμάτια της φέτας και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από το παχύρευστο χυλό στο τηγάνι.

Μόλις έρθει σε επαφή με το καυτό λάδι ο χυλός φουσκώνει και η φέτα μένει στο κέντρο.

Αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 4-5 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σε μεγάλη πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τα χανούμ μπουρέκ, για να κρατηθεί το λάδι.

Σερβίρουμε στη μέση του τραπεζιού και μοιραζόμαστε τα μπουρέκια.

Μικρά μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ρίγανη ή θρούμπη ή γλυκιά πάπρικα μαζί με τη φέτα για να ανεβάσετε ακόμα περισσότερο τη γεύση…

Αν δεν έχετε αλεύρι χωριάτικο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !