Χρησιμοποίησε τις συσκευές hairstyling χωρίς να κάνεις κακό στα μαλλιά σου

Tips

Η χρήση συσκευών styling μαλλιών όπως πιστολάκια μαλλιών, ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης μαλλιών. Αυτές οι συσκευές μας βοηθούν να πετύχουμε την επιθυμητή εμφάνιση και στυλ για τα μαλλιά μας. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά μας, καθιστώντας τα εύθραυστα, ξηρά και επιρρεπή σε σπάσιμο. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές styling μαλλιών χωρίς να καταστρέφουμε τα μαλλιά μας. Σε αυτό το άρθρο, θα αναζητήσουμε τις συμβουλές και τα κόλπα για να χρησιμοποιούμε συσκευές styling μαλλιών χωρίς να προκαλούμε ζημιά στα μαλλιά μας.

Επιλέγουμε τη σωστή συσκευή

Η επιλογή της σωστής συσκευής styling μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ζημιάς στα μαλλιά μας. Επενδύουμε σε συσκευές υψηλής ποιότητας που διαθέτουν δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας και κεραμικές πλάκες. Οι κεραμικές πλάκες βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο καυτών σημείων που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά μας. Οι λειτουργίες ελέγχου θερμοκρασίας μάς επιτρέπουν να ρυθμίσουμε τη συσκευή στη βέλτιστη θερμοκρασία για τον τύπο μαλλιών μας.

Χρησιμοποιούμε θερμοπροστατευτικά προϊόντα

Τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα βοηθούν στη δημιουργία ενός φραγμού μεταξύ των μαλλιών και της θερμότητας από τη συσκευή styling. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγρασίας στα μαλλιά μας εμποδίζοντάς τα να γίνουν ξηρά και εύθραυστα. Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε συσκευή styling μαλλιών, ψεκάζουμε το θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά και στη συνέχεια προχωράμε στο styling μας.

Χρησιμοποιούμε τη συσκευή σε στεγνά μαλλιά

Χρησιμοποιούμε πάντα τη συσκευή styling μαλλιών σε στεγνά μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα σε ζημιές από συσκευές styling με θερμότητα. Εάν χρησιμοποιούμε πιστολάκι μαλλιών, φροντίζουμε να σκουπίσουμε καλά τα μαλλιά μας με πετσέτα πριν χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι. Όταν χρησιμοποιούμε ισιωτικό ή σίδερο για μπούκλες, βεβαιωνόμαστε ότι τα μαλλιά μας είναι εντελώς στεγνά.

Δεν χρησιμοποιούμε τη συσκευή πολύ συχνά

Η υπερβολική χρήση συσκευών styling μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στα μαλλιά μας. Επομένως, είναι απαραίτητο να περιοριστεί η χρήση τους. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές κάθε μέρα και προσπαθούμε να τις χρησιμοποιούμε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ενώ  διατηρούμε τη θερμοκρασία τους χαμηλή και τον χρόνο έκθεσης μικρό.

Χρησιμοποιούμε σωστά τη συσκευή

Η σωστή χρήση συσκευών styling μαλλιών είναι απαραίτητη για την αποφυγή βλάβης στα μαλλιά μας. Όταν χρησιμοποιούμε πιστολάκι μαλλιών, το κρατάμε τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά μας και το ρυθμίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν χρησιμοποιούμε ισιωτικό ή σίδερο για μπούκλες, ξεκινάμε από τη ρύθμιση στην χαμηλότερη θερμοκρασία και αυξάνουμε σταδιακά τη θερμότητα εάν χρειάζεται. Ποτέ δεν επιμένουμε σε ένα σημείο, καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στα μαλλιά μας.

Χρησιμοποιούμε τη σωστή βούρτσα

Η χρήση της σωστής βούρτσας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή φθοράς στα μαλλιά μας. Χρησιμοποιούμε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή μια χτένα με αραιά δόντια για να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά μας. Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικών χτενών ή βουρτσών γιατί μπορεί να προκαλέσουν στατικό ηλεκτρισμό.

Προσφέρουμε ένα διάλειμμα στα μαλλιά μας

Προσφέρουμε στα μαλλιά μας ένα διάλειμμα από τις συσκευές styling κάθε τόσο. Αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά και τα χτενίζουμε με ένα απαλό στρίψιμο ή πλεξούδα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή φθοράς και θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακάμψουν από οποιαδήποτε προηγούμενη βλάβη.

Η χρήση συσκευών styling μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σημαντική φθορά στα μαλλιά μας. Ωστόσο, με τις κατάλληλες προφυλάξεις και τεχνικές, μπορούμε να την αποτρέψουμε. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορούμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, λαμπερά και χωρίς φθορές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !