Χταπόδι κρασάτο

Tips

Η νοστιμιά στο πιάτο μας. Άρωμα θαλασσινό και μια γεύση νοσταλγική. Ένα από τα μυστικά είναι τα δύο είδη κρασιών που χρησιμοποιούνται. Είναι από τα φαγητά που μοιράζονται και έτσι σερβίρονται σε πιατέλα στη μέση του τραπεζιού.

Επίσης τα ζυμαρικά ή το ρύζι δένουν αρμονικά με το κρασάτο χταπόδι

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Εύκολο

Χταπόδι κρασάτο

Από το εστιατόριο Αχιβάδα, Πλωμάρι Μυτιλήνης

Υλικά για 4-5 άτομα

1 χταπόδι 1 ½  – 2 κιλά, καθαρισμένο κομμένο σε κομμάτια

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

120 ml. ελαιόλαδο

5 κόκκοι μπαχάρι

Ρίγανη ή θρούμπη

100 ml κρασί μαυροδάφνη

150 ml κρασί κόκκινο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το χταπόδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 λεπτά, ακόμα.

Σβήνουμε με τα κρασιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει με το ζωμό του.

Κάποιες στιγμές ανοίγουμε την κατσαρόλα για να δούμε αν είναι αρκετά τα υγρά για να μην καεί το χταπόδι και κλείνουμε αμέσως.

Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας.

Όταν βγάλουμε το χταπόδι το κόβουμε σε κομμάτια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με θυμάρι αν θέλουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !