Πώς η προσωπική σας σχέση θα είναι ευτυχισμένη…

Tips

Για να δημιουργήσετε μια υγιή, ευτυχισμένη σχέση με τον άνθρωπο που αγαπάτε, απαιτεί προσπάθεια, ειλικρίνεια, υπομονή, επιμονή και ενσυναίσθηση.

Όσοι το έχουν επιτύχει είναι πολύ τυχεροί, οι υπόλοιποι όμως αξίζει να το προσπαθήσουν, γιατί υπάρχουν πολλά μυστικά, που σας αποκαλύπτουμε.

Η καθημερινότητα δημιουργεί σίγουρα και προβλήματα στη σχέση και οι σκόπελοι αρκετοί, αλλά ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται…

Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι να τεθούν από την αρχή της σχέσης κάποιοι κανόνες και να γίνουν γνωστά τα περιθώρια και τα «θέλω» και των δύο…

Μετά από συζητήσεις θα πρέπει να διεκδικήσετε ευγενικά και δυναμικά τα υγιή όρια, που προάγουν αυτονομία και αμοιβαίο σεβασμό.

Σημαντικό είναι να αναπτύσσεται ένα ιδιαίτερο στυλ συμπεριφοράς μεταξύ του ζευγαριού.

Ο συναισθηματικός δεσμός βασίζεται σε ένα βαθύ αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης. Οι κοινοί στόχοι που έχουν τεθεί βοηθούν το ζευγάρι να νοιώθει ασφάλεια.

Επικοινωνία

Η ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Θα πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε τις ανάγκες μας, τις πραγματικές επιθυμίες μας, αλλά και τις όποιες ανησυχίες με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά και σεβασμό.

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε τον σύντροφό μας, να δείχνουμε ενδιαφέρον και αντίστοιχα να του αφήνουμε χώρο να αναπτυχθεί σαν προσωπικότητα.

Θα πρέπει να είστε πάντα διαθέσιμοι και να αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ώστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Επίσης η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Θα διαπιστώσετε αν είστε συνεπείς, αξιόπιστοι και τηρείτε τις δεσμεύσεις σας, τότε θα μπορέσετε να αποφύγετε πολλούς σκοπέλους, που διαβρώνουν σταθερά τη σχέση.

Βέβαια η αυτοπεποίθηση καλλιεργείται και χρειάζεται χρόνος για να αποκτηθεί.

Τελικά επιτυχημένα είναι τα ζευγάρια που ο ένας «μπαίνει» στη θέση του άλλου και έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα τις όποιες δυσκολίες.

Αυτογνωσία

Η αυτογνωσία και η ενδοσκόπηση είναι απαραίτητες για μια ευτυχισμένη σχέση. Ας σκεφθούμε αν πραγματικά είμαστε ικανοποιημένοι από τη σχέση μας και αν η συμπεριφορά και τα συναισθήματά μας είναι αυτά που προσδοκούσαμε.

Τελικά αξίζει να διερευνήσουμε τι θέλουμε εμείς από τη ζωή μας και τι αναζητά ο σύντροφός μας.

Έτσι θα εντοπίσουμε νωρίς τυχόν προβλήματα, οπότε αν υπάρχει κάτι αρνητικό είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Διαχείριση συναισθημάτων

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας μας φορτίζουν, με αποτέλεσμα να γυρίζουμε στο σπίτι ένα αρνητικό κλίμα και εκνευρισμό.

Πρέπει να βρούμε τρόπο να διαχειριζόμαστε το άγχος μας, με τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες ή χόμπι που μας αποφορτίζουν, με τρόπο εποικοδομητικό.

Η διαχείριση του άγχους επιτρέπει να προσεγγίζουμε τον σύντροφό μας με ηρεμία και δύναμη.

Αναγνωρίστε τα λάθη σας, προσπαθήστε να τα διορθώσετε για να είστε ευτυχισμένοι.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να μην κρίνετε ή επικρίνετε ή ακόμα μην απογοητεύετε τον σύντροφό σας, με λάθος εκφράσεις.

Η αρμονία στο ζευγάρι έρχεται με την αγάπη, την προσφορά, την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση.

Προσπαθήστε αν νοιώθετε ότι ο άνθρωπός σας το αξίζει.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !