Νόστιμα κρακεράκια με αλεύρι αμυγδάλου, που θα τα λατρέψετε εσείς και οι φίλοι μας οι vegan και οι vegetarian . Είναι κατάλληλα ακόμα και για διαβητικούς. Είναι και gluten free.
Η νέα γαστρονομική τάση θέλει να δένουμε αρμονικά τα κρεμώδη τυριά με καφέ. Το τιραμισού είναι παγκόσμια επιτυχία της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και φαίνεται αυτό μας οδηγεί.
Η Βάσω Κατσαρού, γιατρός και δεινή μαγείρισσα προσπαθεί να μας διδάξει την υγιεινή μαγειρική και φτιάχνει γευστικές δημιουργίες για διαβητικούς, με υλικά απόλυτα ασφαλή.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολα
Crackers με αλεύρι αμυγδάλου χωρίς αυγό
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 6 άτομα
170 γρ αλεύρι αμυγδάλου
Μία φουντίτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπουκοβο
5 ml ελαιόλαδο
20 ml παγωμένο νερό εμφιαλωμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το παγωμένο νερό κουταλάκι – κουταλάκι αφού πλάθουμε το μίγμα μας.
Θα πάρει τόσο νερό ώστε να δημιουργηθεί μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά φούρνου και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο.
Κόβουμε με την ρόδα της πίτσας ή με το μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και με το πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις, μέχρι να χρυσίσουν γύρω στα 15 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα κρακεράκια σε μια σχάρα για να κρυώσουν, χωρίς την παραμικρή υγρασία.
Σερβίρουμε με τυρί Φιλαδέλφεια light δημιουργώντας κυματισμούς με το μαχαίρι και δίπλα βάζουμε ζελεδάκια με γεύση καφέ ή πασπαλίζουμε με σκόνη καφέ εσπρέσο.
Mικρά μυστικά
Τα κρακεράκια που θα περισσέψουν να διατηρούμε μέσα σε ριζόχαρτο σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.