Δροσερό γιαούρτι με φρούτα και βρώμη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γεύση ευεξίας… Μια βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών με χρώματα και αρώματα μεθυστικά. Ένα φυσικό booster για  τον οργανισμό κάθε στιγμή της ημέρας.

Το δοκιμάσαμε στο Βοτανικό κήπο και αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς που αγαπάτε. Το μυστικό δροσιάς είναι ότι όλα τα φρούτα και το γιαούρτι είναι δροσερά από το ψυγείο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γιαούρτι με φρούτα και βρώμη

Υλικά για 2 άτομα

350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, δροσερό

2 κ. σ. μέλι θυμαρίσιο

120 γρ. νιφάδες βρώμης

2 μήλα τριμμένα

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

200 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες

100 γρ. μύρτιλα

3 κ.σ. πασατέμπο

2 κ.σ. κουκουνάρι

50 γρ. αμύγδαλα ψίχα, ολόκληρα ή κομμάτια

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε στο μούλτι το γιαούρτι, το μέλι, το μήλο, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κρατάμε 2 κουταλιές για να πασπαλίσουμε το γιαούρτι.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βάζουμε σε μπολάκια το γιαούρτι και ανάμεσα βάζουμε φράουλες, μύρτιλα και πασπαλίζουμε με πασατέμπο, κουκουνάρι, αμύγδαλα και νιφάδες βρώμης.

giaourti me frouta kai vromi 3

Διακοσμούμε με φρούτο φυσαλίδα ή αστεροειδή σε φέτες και βρώσιμα άνθη…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !