Δύο κεμπάπ Aρμενίας με μοσχάρι και κοτόπουλο

Tips

Η Αρμενία είναι ένας πανέμορφος τόπος με εξαιρετική κουζίνα βουνίσια με μεγάλη ιστορία. Είχαμε την τύχη να την επισκεφθούμε πριν λίγο καιρό και να απολαύσουμε και την κουζίνα της στην εξαιρετική ταβέρνα Erevan, αναγνωρισμένη από την Unesco για την αυθεντική κουζίνα της και το ψωμί της. Ζητήσαμε τις συνταγές και μας τις χάρισαν με χαμόγελο.


Eτοιμάζοντας ψωμί και όχι μόνον…

Ανάλογα με την όρεξή μας δημιουργούμε κεμπάπ με μοσχάρι και αρνίσιο κιμά ή με κοτόπουλο. Τα συντροφεύουμε με κόκκινο κρασί και λεπτές πιτούλες, περασμένες από το γκριλ.

Η επιλογή δική σας

Δύο κεμπάπ Aρμενίας με μοσχάρι και κοτόπουλο

Από την πολυβραβευμένη ταβέρνα Erevan, Ερεβάν Αρμενία

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κιμά ανάμικτο (300 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. αρνίσιο)
1 κ.γ μπούκοβο
Μισό κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα κύμινο

Για τη σάλτσα
5 ώριμες ντομάτες
2 καυτερές πράσινες πιπεριές
1 κ.σ. βούτυρο
Ελάχιστο αλάτι
Μισό κ.γ. μπούκοβο
Μισό κ.γ. ρίγανη

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά και  ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Θέλει υπομονή το καλό κεμπάπ να γίνει και πάρα πολύ καλό ζύμωμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και το βγάζουμε για να πάρει την θερμοκρασία δωματίου.

Παράλληλα ψήνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στη σχάρα αφού τις περνάμε σε βέργα, έτσι για να πάρουν άρωμα της φωτιάς.

Κρατάμε λίγες ντομάτες και πιπεριές για τη διακόσμηση του πιάτου και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από τις φλούδες.

Τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε τηγάνι με φρέσκο βούτυρο για να σοταριστούν.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το μπούκοβο, το αλάτι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και πάλι.

Η σάλτσα είναι έτοιμη. Στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τη σάλτσα και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν με τον κιμά.

Κατόπιν πλάθουμε το κεμπάπ και το περνάμε σε βέργες φτιάχνοντας έτσι ένα μακρόστενο κεφτέ για κάθε βέργα, που το πιέζουμε για να πάρει πεπλατυσμένο σχήμα και να ψηθεί καλύτερα.

Ψήνουμε στη σχάρα το κεμπάμ γυρίζοντάς το μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ψηθεί και μέσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Κεμπάπ κοτόπουλου

Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. κιμά κοτόπουλου

Χρησιμοποιούμε ακριβώς τα ίδια υλικά και τον τρόπο παρασκευής όπως το κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !