Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία πολύ νόστιμη με άρωμα ασιατικό. Ο χαρισματικός chef Κώστας Γεωργατζάς φημίζεται για τη δημιουργική κουζίνα του και εμείς του ζητήσαμε μια εύκολη γευστική δημιουργία με ένα τουίστ γεύσεων διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Ο executive chef Κώστας Γεωργατζάς
Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσετε τους προσκεκλημένους σας.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με ρύζι ή πουρέ λαχανικών.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο
Stir fry μοσχαράκι με πιπεριές, τζίντζερ και λάϊμ
Από τον διακεκριμένο Kώστα Γεωργατζά, corporate executive chef
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. μοσχαράκι κόντρα, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
20 ml ξύδι ρυζιού
20 ml σόγια σος
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
5 γρ. μαύρο σουσάμι
10 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
1/3 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Σησαμέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε σησαμέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι ρυζιού και τη σόγια σος.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα δύο στροφές και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λάϊμ, το καβουρδισμένο και το μαύρο σουσάμι και τον κόλιανδρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.