Εναλλακτικές Χρήσεις του Φούρνου Μικροκυμάτων

Tips

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι γνωστός για την ταχύτητα και την ευκολία που προσφέρει στο ζέσταμα τροφίμων. Ωστόσο, αυτή η συσκευή έχει πολλές άλλες εναλλακτικές χρήσεις τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζετε. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Απολύμανση Κουζινικών

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να αποστειρώσει κουζινικά όπως σφουγγάρια και πανιά κουζίνας. Βρέξτε τα ελαφρώς και θερμάνετε για περίπου δύο λεπτά.

Εύκολο Ξεφλούδισμα

Θερμάνετε ντομάτες ή ροδάκινα για 30 δευτερόλεπτα για να απλοποιήσετε τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος.

Μαλακώστε την Καστανή Ζάχαρη

Εάν η καστανή ζάχαρη σας έχει πετρώσει, βάλτε τη στο μικροκύματα, σκεπασμένη με μια υγρή χαρτοπετσέτα για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει.

Ζεστάνετε Θερμοφόρες

Χρησιμοποιήστε το μικροκύματα για να ζεστάνετε θερμοφόρες (εφόσον ο κατασκευαστής του το επιτρέπει) για την ανακούφιση του πόνου ή της δυσφορίας.

Κάντε τα λεμόνια πιο ζουμερά και μαλακά

Αν τα λεμόνια σας είναι σκληρά και δεν μπορείτε να τα στύψετε εύκολα, θερμάνετέ τα για 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Αποξήρανση βοτάνων και φρούτων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων για να αποξηράνετε βότανα και λεπτές φέτες φρούτων.

Αναζωογόνηση του ψωμιού

Αν το ψωμί έχει σκληρύνει, τυλίξτε το σε μια υγρή πετσέτα και θερμάνετε για λίγα δευτερόλεπτα για να το κάνετε ξανά μαλακό.

Αφύγρανση για σπόρους και ξηρούς καρπούς

Θερμάνετε σπόρους ή ξηρούς καρπούς για λίγα λεπτά για να απομακρύνετε την υγρασία και να τους κρατήσετε φρέσκους για περισσότερο καιρό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !