Τρόποι για να Ξεπεράσετε την Ονυχοφαγία

Tips

Η ονυχοφαγία  ή το φάγωμα των νυχιών, είναι μια συνηθισμένη και συχνά ασυνείδητη συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας και αισθητικής. Για να αντιμετωπιστεί είναι σημαντικό να κατανοηθούν και να αντιμετωπιστούν οι υποκείμενες αιτίες.

Αναγνώριση και Επίγνωση

Παρακολουθήστε πότε και γιατί δαγκώνετε τα νύχια σας. Είναι λόγω άγχους, βαρεμάρας ή συναισθηματικής έντασης; Κρατήστε ημερολόγιο για να παρακολουθείτε τις συνθήκες υπό τις οποίες συμβαίνει η συνήθεια.

Υποκατάσταση της Συνήθειας

Βρείτε έναν αντικαταστάτη για να κρατήσετε τα χέρια σας απασχολημένα, όπως ένα αντιστρεσογόνο μπαλάκι. Εφαρμόστε στα νύχια ένα ειδικό πικρό βερνίκι που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο και αποτρέπει το δάγκωμα.

Φροντίδα των Νυχιών

Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά και καλοσχηματισμένα για να μειώσετε τον πειρασμό του δαγκώματος. Επισκεφτείτε τακτικά τον/την τεχνήτη/τρια νυχιών για επαγγελματική φροντίδα. Βάψτε τα σε όμορφα χρώματα και επιλέξτε την προσθήκη τεχνητών νυχιών.

Ψυχολογική Υποστήριξη

Συμβουλευτείτε έναν ψυχολόγο εάν πιστεύετε ότι η ονυχοφαγία συνδέεται με άγχος ή άλλα συναισθηματικά θέματα. Εξετάστε τεχνικές μείωσης του άγχους, όπως η αναπνοή, ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !