Express σουφλέ με κακάο και Coca-Cola

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μόλις περάσει από το μυαλό μας η σκέψη ότι έχουμε επιθυμήσει ένα ζεστό σουφλέ σοκολάτας και σε λίγα λεπτά τα απολαμβάνουμε Όνειρο.

Η συνταγή «χαλάει κόσμο» στις ΗΠΑ και την φτιάξαμε βάζοντας και τη δική μας πινελιά. Γίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων και ο χρόνος είναι 7 λεπτά maximum.

Το φτιάξαμε με την φίλη μας Έφη Γιαννοπούλου προσθέτοντας και σκόνης μαστίχας Χίου και πολύ μας άρεσε.

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 2 λεπτά / Πολύ εύκολο

Express σουφλέ  με κακάο και CocaCola

Yλικά για 1 άτομo

7 κ.σ. Coca cola

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μισό κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 ½  κ.σ. κακάο εκλεκτό, σε σκόνη

1 πρέζα μαστίχα Χίου, σε σκόνη

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος πυρέξ και γεμίζουμε μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στην υψηλή θερμοκρασία.

Βάζουμε ένα μαχαιράκι για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο διαφορετικά το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Το βγάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !