Μια γευστική δημιουργία, είναι υγιεινή, νόστιμη και γίνεται πολύ εύκολα. Το κάθε συστατικό της συνταγής είναι υπερτροφή. Το ψάρι χαρίζει Ω3 λιπαρά, οι ελιές πολυφαινόλες και οι φακές πλημμυρίζουν τον οργανισμό με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και σίδηρο. Μια συνταγή φιλοσοφίας Good Mood Food, που ενδυναμώνει τον οργανισμό και διώχνει το stress.
Xρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη
Φιλέτο λαβράκι σε βάση από mousse ελιάς και χλιαρή σαλάτα φακής
Από τον πολυβραβευμένο Kώστα Γεωργατζά corporate chef
Yλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα λαβράκι, περίπου140 γρ το ένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθό αλατιού
Ξύσμα και χυμό από 1 lime
Για την mousse ελιάς
160 γρ ελιές μαύρες, απύρηνες
40 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
40 γρ κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
Για τη σαλάτα φακής
110 γρ φακές
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε φέτες στη μέση
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6 ντοματίνια, κομμένα στα 4
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα lime και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα πάνω και ρίχνουμε και χυμό από το lime.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 6 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Για την mousse ελιάς
Bάζουμε στο blender τις ελιές, το κατίκι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία mousse.
Για τη σαλάτα φακής
Βράζουμε σε αλατισμένα νερό τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε τις φακές.
Σε μπολ βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Απλώνουμε την mousse ελιάς και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές τη σαλάτα φακής, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε την mousse ελιάς τη βάζουμε και πάνω στη σαλάτα ή και στις δύο άκρες του πιάτου.