Φιλέτο λαβράκι σε βάση από mousse ελιάς και χλιαρή σαλάτα φακής

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία, είναι υγιεινή, νόστιμη και γίνεται πολύ εύκολα. Το κάθε συστατικό της συνταγής είναι υπερτροφή. Το ψάρι χαρίζει Ω3 λιπαρά, οι ελιές πολυφαινόλες και οι φακές πλημμυρίζουν τον οργανισμό με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και σίδηρο. Μια συνταγή φιλοσοφίας Good Mood Food, που ενδυναμώνει τον οργανισμό και διώχνει το stress.

 Xρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Φιλέτο λαβράκι σε βάση από mousse ελιάς και χλιαρή σαλάτα φακής

 Από τον πολυβραβευμένο Kώστα Γεωργατζά corporate chef

 Yλικά  για 2 άτομα

 4 φιλέτα λαβράκι, περίπου140 γρ το ένα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανθό αλατιού

Ξύσμα και χυμό από 1 lime

Για την mousse ελιάς 

160 γρ ελιές μαύρες, απύρηνες

40 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

40 γρ κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια

Για τη σαλάτα φακής  

110 γρ φακές

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 καρότο, σε φέτες στη μέση

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

6 ντοματίνια, κομμένα στα 4

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα lime και από τις δύο πλευρές.

Βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα πάνω και ρίχνουμε και χυμό από το lime.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 6 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Για την mousse ελιάς 

Bάζουμε στο blender τις ελιές, το κατίκι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία mousse.

 Για τη σαλάτα φακής 

Βράζουμε σε αλατισμένα νερό τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε τις φακές.

Σε μπολ βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Απλώνουμε την mousse ελιάς και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές τη σαλάτα φακής, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά 

Αν θέλουμε την mousse ελιάς τη βάζουμε και πάνω στη σαλάτα ή και στις δύο άκρες του πιάτου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !