Τα μυστικά για την τέλεια μπριζόλα στο φούρνο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η Τσικνοπέμπτη απαιτεί τσίκνισμα και τις παραδοσιακές μπριζόλες. Μην αγχώνεστε ο πιο εύκολος, γρήγορος και νόστιμος τρόπος για να φτιάξετε μια ζουμερή μπριζόλα στο φούρνο με ωραία κρούστα λαχταριστή είναι στο φούρνο.

Δεν χρειάζεται να την ψήσετε στα κάρβουνα ή σε μαντεμένια πλάκα για να γίνει η μπριζόλα σας super… Mπορείτε απλά να την φτιάξετε στο φούρνο … ναι όπως ακούσατε. Απλά θέλει τρόπο … που εμείς σας τον αποκαλύπτουμε.

Χρόνος παρασκευής 8-10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Τέλεια μπριζόλα στο φούρνο

Από τον Κωστή Συντάκα, executive chef καθηγητή μαγειρικής

Υλικά για 2 άτομα

1 κιλό σε 1-2 ribeye, T-bone, φιλέτο μινιόν ή strip steak, πάχους 2-3 ½ εκ.

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας και ακουμπάμε την μπριζόλα.

Την σκουπίζουμε να φύγει η υγρασία ταμπονάροντάς την με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφήνουμε τη μπριζόλα στον πάγκο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι 20 λεπτά πριν το μαγείρεμα στη σχάρα του φούρνου και ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C.

 co Evripidis Apostolidis

Τρίβουμε τη μπριζόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στη μπριζόλα και χρησιμοποιούμε το πινέλο ή τα δάχτυλά μας για να το απλώσουμε ομοιόμορφα πάνω στη μπριζόλα και τα πλαινά της και από τις δύο πλευρές.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και από τις δύο πλευρές

Βγάζουμε προσεκτικά το τηγάνι από το φούρνο και το βάζουμε στην εστία σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε την μπριζόλα για 30 δευτερόλεπτα και χρησιμοποιώντας λαβίδα τη γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Βάζουμε και πάλι το τηγάνι στον καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τη μπριζόλα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας αποκλειστικά με λαβίδα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θρούμπι.

Σε αυτό το σημείο η μπριζόλα μας θα είναι medium-rare. αν προτιμάτε τη μπριζόλα σας πιο κοντά στο μέτριο, προσθέστε άλλα 2 λεπτά στο χρόνο του φούρνου.

Βγάζουμε τη μπριζόλα από το φούρνο και τη μεταφέρουμε σε ένα καθαρό ξύλο κοπής στρωμένο με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ακόμα.

Αν θέλουμε κόβουμε σε κομμάτια και ή σερβίρουμε την μπριζόλα ολόκληρη αμέσως. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι και να περιχύσουμε τη μπριζόλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !