Πότε πρέπει να τρώμε τα φρούτα πριν ή μετά το γεύμα;

Tips

Τα φρούτα είναι σύμμαχοι της υγείας μας, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και μας προστατεύουν από διάφορες ασθένειες. Αποτελούν επίσης σημαντική πηγή φυτικών ινών. Με δυό λόγια συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Ποια είναι καλύτερα;

Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον μια ώρα πριν τα γεύματα. Έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά τους στοιχεία αποφεύγοντας τις ενοχλήσεις που προκαλούν, κυρίως καούρα στο στομάχι, φούσκωμα και μετεωρισμό.

Άρα η παλιά συνήθεια που το φρούτο αποτελούσε το σύνηθες επιδόρπιο πρέπει να ξεχαστεί… Ας κλείνουμε λοιπόν το γεύμα με καφέ.

Οι κάτοικοι της Μέσης και Άπω Ανατολής συνηθίζουν μετά το γεύμα να πίνουν τσάι συνήθως πράσινο…

Γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα όταν το στομάχι είναι άδειο;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φρούτα αφομοιώνονται διαφορετικά από τις άλλες τροφές. Περνούν γρήγορα στο στομάχι και αφομοιώνονται από το λεπτό έντερο όπου απελευθερώνουν τα σάκχαρά τους. Διαφορετικά αν το στομάχι είναι γεμάτο, η διέλευσή τους θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, οπότε τα σάκχαρα μετατρέπονται σε αλκοόλ και η ζύμωση αρχίζει με τις γνωστές επιπτώσεις.

Άρα τα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνονται με άδειο στομάχι.

Ακόμα τα φρούτα μεταξύ των γευμάτων μας βοηθούν να φθάσουμε στο τραπέζι λιγότερο πεινασμένοι … οπότε θα καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες.

Προτιμάμε πάντα φρέσκα εποχιακά φρούτα.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !