Πότε πρέπει να τρώμε τα φρούτα πριν ή μετά το γεύμα;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα φρούτα είναι σύμμαχοι της υγείας μας, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και μας προστατεύουν από διάφορες ασθένειες. Αποτελούν επίσης σημαντική πηγή φυτικών ινών. Με δυό λόγια συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Ποια είναι καλύτερα;

Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον μια ώρα πριν τα γεύματα. Έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά τους στοιχεία αποφεύγοντας τις ενοχλήσεις που προκαλούν, κυρίως καούρα στο στομάχι, φούσκωμα και μετεωρισμό.

Άρα η παλιά συνήθεια που το φρούτο αποτελούσε το σύνηθες επιδόρπιο πρέπει να ξεχαστεί… Ας κλείνουμε λοιπόν το γεύμα με καφέ.

Οι κάτοικοι της Μέσης και Άπω Ανατολής συνηθίζουν μετά το γεύμα να πίνουν τσάι συνήθως πράσινο…

Γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα όταν το στομάχι είναι άδειο;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φρούτα αφομοιώνονται διαφορετικά από τις άλλες τροφές. Περνούν γρήγορα στο στομάχι και αφομοιώνονται από το λεπτό έντερο όπου απελευθερώνουν τα σάκχαρά τους. Διαφορετικά αν το στομάχι είναι γεμάτο, η διέλευσή τους θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, οπότε τα σάκχαρα μετατρέπονται σε αλκοόλ και η ζύμωση αρχίζει με τις γνωστές επιπτώσεις.

Άρα τα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνονται με άδειο στομάχι.

Ακόμα τα φρούτα μεταξύ των γευμάτων μας βοηθούν να φθάσουμε στο τραπέζι λιγότερο πεινασμένοι … οπότε θα καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες.

Προτιμάμε πάντα φρέσκα εποχιακά φρούτα.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !