Φιλέτο σολομού με teriyaki sauce,  σουσάμι και λάδι από chilly

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία superfood με πινελιές εξωτικές. Γίνεται σε χρόνο dt και σας την προσφέρουμε σαν εναλλακτική του κρέατος ακόμα και για τα γιορτινά τραπεζώματα.Σε 15 μόνον λεπτά έχετε ένα πιάτο ξεχωριστό που πλημμυρίζει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, Ω3 λιπαρά και γεύση μοναδική, που θα λατρέψετε.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με ρύζι, πουρέ λαχανικών ή ψητά λαχανικά.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Φιλέτο σολομού με teriyaki sauce,  σουσάμι και λάδι από chilly

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate chef

Υλικά για 4 άτομα 

4 φιλέτα φρέσκου σολομού, 200 γρ περίπου το καθένα

200 ml teriyaki sauce

1 lime

Λίγες σταγόνες chilly oil

1/3 ματσάκι σχινόπρασο

3 πρέζες καβουρδισμένο σουσάμι

Σησαμέλαιο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού ώστε να είναι εντελώς στεγνά όταν τα χρησιμοποιήσουμε, για να κάνει καλύτερη κρούστα ο σολομός.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να «κάψει».

Προσθέτουμε σησαμέλαιο, τόσο όσο να καλύψουμε την επιφάνεια του τηγανιού.

Βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα σολομού προσεκτικά και σοτάρουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με την sauce teriyaki, το χυμό και το ξύσμα lime και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να γλασάρουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι τσίλυ, όσο πικάντικο θέλουμε.

Πασπαλίζουμε με σχινόπρασο, καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !