Φλοράλ μοτίβα. Φέτος πάνε παντού

Tips

Για άλλη μια χρονιά η μόδα μας παραπέμπει σε ανθισμένους κήπους, μας μεταφέρει εικόνες και μυρωδιές. Φέτος το φλοράλ μοτίβο αποτελεί απόλυτη τάση και όπως δείχνουν τα γεγονότα μάλλον τείνει στο να ενταχθεί στα διαχρονικά σχέδια τόσο σε ρούχα, μαγιό όσο και σε αξεσουάρ.

Λουλούδια όλων των ειδών, μικρά ή μεγάλα, κεντημένα, που προεξέχουν, διακριτικά ή εκκεντρικά…το μόνο σίγουρο είναι πως και φέτος θα πρωταγωνιστήσουν.

Όπως δείχνει η ιστορία ό,τι αξίζει μένει.. το ίδιο συμβαίνει και με τα φλοράλ μοτίβα. Βγήκαν στην μόδα, εντυπωσίασαν, απέκτησαν θαυμαστές και τελικά ήρθαν για να μείνουν. Όχι άδικα βέβαια, καθώς αποτελούν μια πολύ σικ επιλογή που μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τριαντάφυλλα και prints που εντυπωσιάζουν

Τα τριαντάφυλλα αποτελούν τον βασιλιά των λουλουδιών και πέρα από αυτό είναι μια πολύ συνηθισμένη επιλογή των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας. Τα εντάσσουν  στις συλλογές τους και σχεδόν πάντα δημιουργούν πανικό.

Οι εικόνες των λουλουδιών ανά τον κόσμο χρησιμοποιούνται ως print τόσο σε ρούχα όσο και σε αξεσουάρ, τσάντες ,πορτοφόλια, καπέλα, θήκες κινητών και πολλά ακόμη.

Υπάρχουν μάλιστα και μερικοί μεγάλοι οίκοι που χρησιμοποιούν τα λουλούδια ως βασικό λογότυπο τους. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το να διαλέξεις το floral ως βασικό μοτίβο για αυτό που θα σχεδιάσεις. Είναι ο τρόπος που θα το κάνεις, πως θα το παρουσιάσεις και πόσο θα ποντάρεις σε αυτό. Υπάρχουν πολλά υφάσματα, πολλά υλικά, πολλά δέρματα και γενικά πολλοί ‘‘καμβάδες’’ για να δημιουργήσεις πάνω σε αυτούς και να εντυπωσιάσεις.

Η ουσία βρίσκεται στο τι θα διαλέξεις να κάνεις εν τέλει και πόσο ανταπόκριση θα έχει αυτό στο κοινό. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν σκεφτείς λίγο έξυπνα το floral από μόνο του, χωρίς καν να το βοηθήσεις μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυνατό χαρτί.

Υφάσματα, κεντήματα και πολύ floral

Οι περισσότεροι εξ αυτών που δημιουργούν μόδα ή που απλά ασχολούνται με τον χώρο επιλέγουν ως βασικό καμβά τους χρωματισμούς ανάμεσα σε μπεζ, απαλό καφέ, ροζ και γενικά παλ χρώματα που δεν κάνουν φασαρία. Ο λόγος; Το floral από μόνο του αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο print και ‘‘φωνάζει’’ αρκετά.

Αν τοποθετούνταν πάνω σε ένα εξίσου ιδιαίτερο φόντο τότε σίγουρα θα έχανε σημαντικούς πόντους στα μάτια των πιθανών αγοραστών. Τo floral λοιπόν έχει την δυνατότητα να παρουσιάζεται σε πολλές και διαφορετικές μορφές. Είτε να καλύπτει μεγάλη έκταση πάνω σε ένα ύφασμα ή υλικό, είτε να κατέχει μια διακριτική θέση στη γωνία, είτε να υπάρχει πολλές φορές σαν μοτίβο αλλά μικρό σε μέγεθος.

Την τιμητική τους την φετινή χρονιά έχουν οι μαργαρίτες τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ. Μάλλον ήρθε η ώρα αντί να τις μαδάμε να αρχίσουμε να τις φοράμε.

Πολύ ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται και τα πλεκτά ρούχα ή οι τσάντες με κεντημένα λουλούδια που δημιουργούν το οπτικό εφέ πως προεξέχουν και κατ’ επέκταση τραβάνε τα βλέμματα

Μαγιό, παρεό, μαντήλια, τσάντες, πορτοφόλια, καπέλα και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς με μια μικρή έρευνα αγοράς θα το βρεις μπροστά σου. Για τα ρούχα ήταν αυτονόητο, αφού η ζήτηση τους ολοένα και αυξάνεται.

Ας μην ξεχάσουμε τα τροπικά φυτά και τα prints που δεσπόζουν πάνω στα καλοκαιρινά beachwear και όχι μόνο και σε παραπέμπουν ίσως σε μια άλλη εποχή… που όπως φαίνεται, πολύ μας αρέσει.

Πίστεψε στη μόδα και θα στο ανταποδώσει

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα βιαστούν να πουν πως το στυλ αυτό δεν τους πάει, δεν μπορούν να το στηρίξουν, χωρίς καν να το έχουν τολμήσει. Η μόδα υπάρχει για να μας δοκιμάζει και να μας εξελίσσει. Αν προσπαθήσουμε να πάμε με τα νερά της το πιο πιθανόν είναι να μας συνεπάρει, με την θετική έννοια της λέξεις. Γιατί η μόδα είναι ταξίδι.. και τα ταξίδια είναι για να τα τολμάμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !