Φουρνιστά Φιλέτα βακαλάου με ρύζι

Tips

Μια ξεχωριστή γεύση της θαλασσινής κουζίνας που γίνεται πολύ εύκολα. Είναι πολύ νόστιμη γιατί ο βακαλάος παίρνει τα αρώματα του πράσου και του κρεμμυδιού και ο μαϊντανός δίνει τη δική του πινελιά. Στο πέτρινο Γαναδιό, από τα πιο όμορφα Μαστοροχώρια, της Ηπείρου μας ετοίμασε το ψάρι ο Βασίλης Τζιμινάδης και το απολαύσαμε με ωραίο κρασί από τη Ζίτσα, εκεί στην πλατεία δίπλα από την εκκλησιά του χωριού. Αξίζει….

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά / Εύκολη

Φουρνιστά φιλέτα βακαλάου με ρύζι 

Από τον chef Βασίλη Τζιμινάδη, Γαναδιό Κόνιτσας

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ βακαλάου φιλέτο, κατεψυγμένο ή φρέσκο

2 πράσα, μόνον το άσπρο, ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι νερού ρύζι καρολίνα

Ελαιόλαδο

Μαϊντανό,  ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής                              

Σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για  4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και δύο ποτήρια ζεστό νερό, το αλάτι, τα πιπέρια και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Αμέσως μετά τα μεταφέρουμε στο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C στο αέρα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιάτα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό βακαλάο σε φιλέτο αλλά πρέπει να τον ξαλμυρίσουμε από το βράδυ πολύ καλά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !