Φουρνιστά Φιλέτα βακαλάου με ρύζι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια ξεχωριστή γεύση της θαλασσινής κουζίνας που γίνεται πολύ εύκολα. Είναι πολύ νόστιμη γιατί ο βακαλάος παίρνει τα αρώματα του πράσου και του κρεμμυδιού και ο μαϊντανός δίνει τη δική του πινελιά. Στο πέτρινο Γαναδιό, από τα πιο όμορφα Μαστοροχώρια, της Ηπείρου μας ετοίμασε το ψάρι ο Βασίλης Τζιμινάδης και το απολαύσαμε με ωραίο κρασί από τη Ζίτσα, εκεί στην πλατεία δίπλα από την εκκλησιά του χωριού. Αξίζει….

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά / Εύκολη

Φουρνιστά φιλέτα βακαλάου με ρύζι 

Από τον chef Βασίλη Τζιμινάδη, Γαναδιό Κόνιτσας

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ βακαλάου φιλέτο, κατεψυγμένο ή φρέσκο

2 πράσα, μόνον το άσπρο, ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι νερού ρύζι καρολίνα

Ελαιόλαδο

Μαϊντανό,  ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής                              

Σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για  4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και δύο ποτήρια ζεστό νερό, το αλάτι, τα πιπέρια και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Αμέσως μετά τα μεταφέρουμε στο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C στο αέρα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιάτα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό βακαλάο σε φιλέτο αλλά πρέπει να τον ξαλμυρίσουμε από το βράδυ πολύ καλά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !