Πέστροφα τηγανητή βουτυράτη

Tips

Η πέστροφα είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσια πηγή φωσφόρου, μαγνησίου, βιταμίνης Α καθώς και Ω3 λιπαρών οξέων. Δρα ευεργετικά στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς και του εγκεφάλου.

Την νόστιμη γευστική δημιουργία, που γίνεται σε χρόνο dt απολαύσαμε στο χωριό Πεκλάρι, λίγο έξω από την Κόνιτσα. Το σχολείο του χωριού έχει μεταμορφωθεί σε ατμοσφαιρικό εστιατόριο ξενώνα από τον νεαρό Αλέξανδρο Σπανό.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Πέστροφα τηγανητή βουτυράτη

Από τον Αλέξανδρο Σπανό, εστιατόριο Πεκλαρίτικο Στέκι, Κόνιτσα

Υλικά για 2 άτομα

4 φιλέτα πέστροφας με το δέρμα

5 κ.σ. εκλεκτό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές φέτες

5 – 6 κλωναράκια θυμάρι ή ρίγανη φρέσκη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της πέστροφας, τα «περνάμε» με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ελάχιστο καλαμποκάλευρο.

Τα βάζουμε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού.

Αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν για 5 λεπτά και περιχύνουμε ανά διαστήματα με το βούτυρο.

Γυρίζουμε με την σπάτουλα προσεκτικά για να μην σπάσει το φιλέτο και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε σε πιάτα την πέστροφα με άγρια χόρτα, ντομάτα και ελιές.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε γαρνίρουμε τα φιλέτα με φρέσκο μαϊντανό και ψίχα αμυγδάλου που ταιριάζει πολύ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !