Πέστροφα τηγανητή βουτυράτη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η πέστροφα είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσια πηγή φωσφόρου, μαγνησίου, βιταμίνης Α καθώς και Ω3 λιπαρών οξέων. Δρα ευεργετικά στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς και του εγκεφάλου.

Την νόστιμη γευστική δημιουργία, που γίνεται σε χρόνο dt απολαύσαμε στο χωριό Πεκλάρι, λίγο έξω από την Κόνιτσα. Το σχολείο του χωριού έχει μεταμορφωθεί σε ατμοσφαιρικό εστιατόριο ξενώνα από τον νεαρό Αλέξανδρο Σπανό.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Πέστροφα τηγανητή βουτυράτη

Από τον Αλέξανδρο Σπανό, εστιατόριο Πεκλαρίτικο Στέκι, Κόνιτσα

Υλικά για 2 άτομα

4 φιλέτα πέστροφας με το δέρμα

5 κ.σ. εκλεκτό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές φέτες

5 – 6 κλωναράκια θυμάρι ή ρίγανη φρέσκη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της πέστροφας, τα «περνάμε» με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ελάχιστο καλαμποκάλευρο.

Τα βάζουμε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού.

Αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν για 5 λεπτά και περιχύνουμε ανά διαστήματα με το βούτυρο.

Γυρίζουμε με την σπάτουλα προσεκτικά για να μην σπάσει το φιλέτο και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε σε πιάτα την πέστροφα με άγρια χόρτα, ντομάτα και ελιές.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε γαρνίρουμε τα φιλέτα με φρέσκο μαϊντανό και ψίχα αμυγδάλου που ταιριάζει πολύ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !