To καλοκαίρι έφθασε οι αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα είναι στο φόρτε τους όπως και τα καλέσματα για όμορφες βραδιές στη βεράντα ή στον κήπο με ωραία μουσική αρέσουν πολύ και συνηθίζονται όλο και περισσότερο.
Ο φίλος Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μας ετοίμασε ένα παγωμένο Ντάκιρι με φράουλα που απολαύσαμε δίπλα στη θάλασσα και ήταν αρκούντως ανεβαστικό… Γίνεται γρήγορα είναι δροσιστικό, φρουτένιο και το χρώμα του απίθανο.
Αν θέλουμε να κάνουμε το cocktail μας ακόμα πιο γλυκόπιοτο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λευκό ρούμι με βότκα…
Η επιλογή δική σας.
Frozen Daiquiri (Nτάκιρι) φράουλα
Από τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, Beach bar Nisos, Πλατανιάς Χανίων
Υλικά για 1 άτομο
1 ½ μεζούρα Ρούμι Bacardi λευκό
1/3 της μεζούρα Triple sec
2 μεζούρες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι ή lime
4-5 φρέσκες φράουλες, πλυμένες χωρίς κοτσάνια
Μισή μεζούρα γρεναδίνη
Πάγο
Για το φινίρισμα
1 φράουλα
Διακοσμητικό
Διαδικασία
Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε μια γεμάτη σεσουλίτσα με πάγο, απευθείας από την κατάψυξη.
Χτυπάμε αρχικά σε δυνατή ένταση για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια 15 δευτερόλεπτα ακόμα σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να αποκτήσει το cocktail μας την υφή γρανίτας.
Ανακινούμε ή ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με μια φράουλα και βάζουμε και ένα διακοσμητικό από σημαιούλα μέχρι ζωάκια.