Φτιάξτε Mochi. Το Ιαπωνικό Παγωτό που έγινε Viral!

Tips

Το παγωτό Mochi είναι μια δημοφιλής ιαπωνική λιχουδιά που συνδυάζει την απαλότητα του γλυκού ρυζιού, με τη δροσιά του παγωτού. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας παγωτό mochi στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

Για τη γέμιση:

1 κουτί παγωτό της επιλογής σας

Για το Mochi:

1 κούπα γλυκό ρυζάλευρο (shiratamako ή mochiko)

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

Κόρνφλαουρ για το πασπάλισμα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμασία του Παγωτού

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για παγωτό για να δημιουργήσετε μικρές μπάλες. Τοποθετήστε τις μπάλες πάνω σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και καταψύξτε τες για τουλάχιστον 2 ώρες.

Παρασκευή του Mochi

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το γλυκό ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και το νερό. Προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε. Καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας ένα μικρό  άνοιγμα για να διαφύγει ο ατμός.

Ζεστάνετε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το ζέσταμα για ακόμη 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει διάφανο και ομοιογενές.

Απλώστε άφθονο κόρνφλαουρ σε μια επιφάνεια και απλώστε το ζεστό μείγμα mochi πάνω της. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Σύνθεση

Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ανοίξετε το mochi σε ένα φύλλο και με ένα κουπάτ κόψτε στρογγυλά κομμάτια.

Τοποθετήστε μια μπάλα παγωτού στο κέντρο κάθε κομματιού mochi. Αναδιπλώστε το mochi γύρω από το παγωτό, διασφαλίζοντας ότι το παγωτό είναι πλήρως καλυμμένο. Σφραγίστε τις άκρες καλά.

Τοποθετήστε τα παγωτά mochi στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα σερβίρετε και αφήστε τα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3 λεπτά πριν τα καταναλώσετε.


Έξτρα Συμβουλές

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις παγωτού και χρώματα για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο και νόστιμο αποτέλεσμα.

Φροντίστε να δουλεύετε γρήγορα κατά τη σύνθεση για να αποφεύγετε το λιώσιμο του παγωτού.

Το παγωτό mochi είναι μια υπέροχη ιδέα για επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εξαιρετική γεύση και την ιδιαίτερη υφή του.

Καλή επιτυχία!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !