Η γευστική δημιουργία που σηματοδοτεί την έναρξη των «αποδράσεων» σε τόπους θαλασσινούς. Οι γαρίδες είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας. Περιέχουν ιώδιο, και πλημυρίζουν από βιταμίνες και μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Μια γευστική δημιουργία αγαπημένη με τέλεια αρμονία …
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολη
Γαριδομακαρονάδα σκερτσόζα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. γαρίδες ή καραβίδες φρέσκες, ολόκληρες
1 κιλό λιγκουίνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
80 ml ούζο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια
Για το φινίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες με λαβίδα και αλατοπιπερώνουμε.
«Σβήνουμε» με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και τις κρατάμε ζεστές.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα αφήνοντας να βράσουν 2 λεπτά ακόμα.
Παράλληλα έχουμε βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, το χρόνο που γράφει η συσκευασία και 2 λεπτά λιγότερο και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε τη γαριδομακαρονάδα με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή : Χρήστος Μελέτης εστιατόριο Ιχθυόεσσα, Λουτράκι