Γκιούλμπασι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Δωρική γεύση γιορτινή πολύ νόστιμη, ζουμερή και πολύ εύκολη στην παρασκευή, αφού δεν ζητά την επίβλεψή σας. Είναι εθιμική γεύση των γιορτών στην Πελοπόννησο και όχι μόνον. Αξίζει να το δοκιμάσετε… χρησιμοποιώντας διάφορα κρέατα όπως χοιρινό, κοτόπουλο, κόκορα.Πάσχα

Γκιούλμπασι

Υλικά 6 άτομα

2 κιλά αρνί μπούτι ή μπροστινό, ολόκληρο ή σε κομμάτια

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ρίγανη και θυμάρι

1 ποτήρι λευκό κρασί ή κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε τέταρτα

250 γρ. κεφαλοτύρι

Χυμό λεμονιού

1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη, ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το μπούτι σε μεγάλο μπολ και το πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες.

Στον πάγκο απλώνουμε διπλή λαδόκολλα και επιφανειακά αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κρέας και ανάμεσά του το κεφαλοτύρι, τις πιπεριές.

Τυλίγουμε σφιχτά και ολόγυρα βάζουμε και σπάγγο.

Ακουμπάμε το κρέας στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 2 ώρες και 40 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ξετυλίγουμε προσεκτικά γιατί ο αχνός είναι καυτός.

Σερβίρουμε με σαλάτες και πατάτες.

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !