Γλυκό κεράσι σπιτικό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα κεράσια κατακόκκινα και λαχταριστά είναι στα καλύτερά τους. Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε γλυκό κεράσι, που διανθίζει το γιαούρτι, τις κρέμες, τα κέικ μας και συνοδεύει τον καφέ. Με τα φρουτένια παραδοσιακά γλυκάκια αιχμαλωτίζουμε τις καλοκαιρινές γεύσεις και τα αρώματα για να τα απολαμβάνουμε το χειμώνα… αν περισσέψουν.

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά + 30 λεπτά την επόμενη ημέρα / Εύκολο

Γλυκό κεράσι σπιτικό
Υλικά

1 κιλό κεράσια

750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε με το εργαλείο τα κουκούτσια.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη να βράσουν.

Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.

Την άλλη ημέρα βράζουμε το γλυκό μας 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Tα αναποδογυρίζουμε για μια νύκτα και το πρωί είναι έτοιμα.

Οι κερασιές φορτωμένες, λίγο πριν την συγκομιδή

 

Συνταγή : Μαρίνα Κουτσοπούλου, Το μαγαζί του χωριού, Διχώρι

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !