Γλυκό κεράσι σπιτικό

Τα μυστικά των Chef

Τα κεράσια κατακόκκινα και λαχταριστά είναι στα καλύτερά τους. Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε γλυκό κεράσι, που διανθίζει το γιαούρτι, τις κρέμες, τα κέικ μας και συνοδεύει τον καφέ. Με τα φρουτένια παραδοσιακά γλυκάκια αιχμαλωτίζουμε τις καλοκαιρινές γεύσεις και τα αρώματα για να τα απολαμβάνουμε το χειμώνα… αν περισσέψουν.

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά + 30 λεπτά την επόμενη ημέρα / Εύκολο

Γλυκό κεράσι σπιτικό
Υλικά

1 κιλό κεράσια

750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε με το εργαλείο τα κουκούτσια.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη να βράσουν.

Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.

Την άλλη ημέρα βράζουμε το γλυκό μας 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Tα αναποδογυρίζουμε για μια νύκτα και το πρωί είναι έτοιμα.

Οι κερασιές φορτωμένες, λίγο πριν την συγκομιδή

 

Συνταγή : Μαρίνα Κουτσοπούλου, Το μαγαζί του χωριού, Διχώρι

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !