Γλυκό κεράσι σπιτικό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα κεράσια κατακόκκινα και λαχταριστά είναι στα καλύτερά τους. Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε γλυκό κεράσι, που διανθίζει το γιαούρτι, τις κρέμες, τα κέικ μας και συνοδεύει τον καφέ. Με τα φρουτένια παραδοσιακά γλυκάκια αιχμαλωτίζουμε τις καλοκαιρινές γεύσεις και τα αρώματα για να τα απολαμβάνουμε το χειμώνα… αν περισσέψουν.

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά + 30 λεπτά την επόμενη ημέρα / Εύκολο

Γλυκό κεράσι σπιτικό
Υλικά

1 κιλό κεράσια

750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε με το εργαλείο τα κουκούτσια.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη να βράσουν.

Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.

Την άλλη ημέρα βράζουμε το γλυκό μας 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Tα αναποδογυρίζουμε για μια νύκτα και το πρωί είναι έτοιμα.

Οι κερασιές φορτωμένες, λίγο πριν την συγκομιδή

 

Συνταγή : Μαρίνα Κουτσοπούλου, Το μαγαζί του χωριού, Διχώρι

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !